Donderdag 21 maart : Alzheimer Café Winsum e.o.  Het “niet pluis”-gevoel

Foto: WinsumNieuws

WINSUM –  Bij het ouder worden treden veranderingen op. Enerzijds zeggen we dat “wijsheid met de jaren komt”, anderzijds zeggen we “ouderdom komt met gebreken”.

Vaak is het een hele kunst om met de lichamelijke ongemakken om te gaan. In de huidige snel veranderende maatschappij heb je als oudere ook vaak het gevoel het niet meer bij te kunnen benen, waardoor het met de wijsheid ook nogal tegenvalt.

De vraag kan ontstaan of iets normaal is bij het ouder worden, of dat er mogelijk meer aan de hand is. We spreken van een niet pluis gevoel wanneer er klachten of problemen zijn, maar we niet goed weten wat er aan de hand is. Er kunnen veel redenen zijn waardoor een niet pluis gevoel ontstaat. Vergeetachtigheid is normaal bij het ouder worden, maar wanneer zou het een beginnende dementie kunnen zijn? Hoe kom je daar achter?

We gaan daarover in gesprek met Ineke Wolters van de thuiszorg en met Linda Smit. Zij is sinds kort praktijkondersteuner van de huisartsen in Winsum en richt zich speciaal op ouderen. We bespreken het niet pluis gevoel, de mogelijke oorzaken en welke stappen je kunt zetten om er wat aan te doen.

Donderdag 21 maart bent u vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Alzheimer Café Winsum e.o. in zorgcentrum Winkheem, Borgweg 48 in Winsum. Het programma begint om 19.30 uur en rond 21.00 uur wordt de avond informeel afgesloten.

Mensen met dementie, hun partners, mantelzorgers, familieleden, vrienden en alle andere geïnteresseerden uit de gemeente Het Hogeland en daarbuiten zijn van harte welkom. U kunt zo binnenlopen en de toegang is gratis.

Mocht het vervoer een probleem zijn of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Korrie Stevens, telefoon 0595-442728.

Wilt u meer informatie over de activiteiten van het Alzheimer Café Winsum e.o. en de andere Café’s in de provincie, dan kunt u een kijkje nemen op de website www.alzheimer-nederland.nl/regios/groningen.

 

Reacties

article
133434
WINSUM –  Bij het ouder worden treden veranderingen op. Enerzijds zeggen we dat “wijsheid met
https://winsum.nieuws.nl/agenda/20190307/donderdag-21-maart-alzheimer-cafe-winsum-e-o-het-niet-pluis-gevoel/
2019-03-07T17:34:18+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2018/09/09033848/Alzheimer-Caf%C3%A9-uitgelicht.jpg
Agenda