Jan Kuiper en Iris Kroes naar De Gouden Karper

Foto: Jan Kuiper

WINSUM – Op zondagmiddag 24 maart speelt gitaarvirtuoos Jan Kuiper samen met vocaliste en harpiste Iris Kroes, winnares van The Voice Of Holland 2012.

Iris Kroes is geboren op 11 november 1992 en is afkomstig uit het Friese Drachten. Ze speelt al ruim tien jaar harp en daarnaast zingt zij al sinds zij kon praten. Hierbij heeft Iris Kroes een mooie combinatie gevonden. Met haar stem bezorgt ze Nederland kippenvel.

Iris Kroes, een artieste in hart en nieren, trok met haar verbluffende deelname aan The Voice of Holland meteen de aandacht. Bijna vier miljoen Nederlanders zagen haar – ze was net 19 jaar geworden – de finale van The Voice of Holland 2012 winnen. Op Twitter wordt ze inmiddels gevolgd door ruim 35000 fans, maar gek laat ze zich niet maken. Nuchterheid is de sterkste kracht van de inmiddels 26-jarige Iris. “Ik ben maar gewoon Iris uit Drachten,” benadrukt ze. ‘’Ik wil gewoon zo lang mogelijk voor mensen kunnen zingen, mijn stem kunnen delen en liedjes schrijven. Muziek is alles voor me. Als ik zing of op mijn harp speel vergeet ik de tijd, heb ik niets door van wat er om me heen gebeurt. Ik ga er helemaal in op. Dat zal altijd zo blijven.”

Iris omschrijft zichzelf als een levensgenieter en een optimist. Die eigenschappen zijn terug te horen in de manier waarop ze over haar leven als muzikant praat. “Ik zie dit als een avontuur waar ik enorm van geniet,” vertelt de zangeres. “Ik wil hard blijven werken en de komende tijd veel gaan leren, want ik ben nog lang niet uitgegroeid. Ik ben er echt nog niet. Sterker nog, voor mij begint het nu juist.’’

Herberg De Gouden Karper Winsum, zondag 24 maart 15.00-17.00 uur, kaarten a €15,- verkrijgbaar aan de kassa.

Reacties