De Piramiden wandelt voor water

Foto: archief HN

WINSUM – Aanstaande vrijdag 22 maart gaan de groepen 6, 7 & 8 van De Piramiden “Wandelen voor Water.”  We vertrekken om ca. 10.45 uur en lopen daarna 6 km met 6 liter water op de rug door Winsum om geld op te halen voor schoon drinkwater. Komt u de leerlingen aanmoedigen?

Een bijzonder evenement, want kinderen helpen kinderen:

  • Nederlandse kinderen helpen de kinderen in de wereld aan veilig drinkwater en sanitair
  • De kinderen in de wereld helpen de Nederlandse kinderen bij educatie en bewustwording omtrent veilig drinkwater en sanitair

Op deze dag – Wereldwaterdag – lopen elk jaar duizenden leerlingen van groep (6),7 en 8 een wandelroute van 6 kilometer met een rugzak gevuld met 6 liter water. Zo ervaren ze hoe het is om te moeten lopen voor schoon water. Onze leerlingen gaan wandelen voor het water- en sanitatieproject voor Amref Flying Doctors in Ethiopië.

In Ethiopië hebben maar liefst 43 miljoen volwassenen en kinderen géén toegang tot schoon drinkwater. Vooral kinderen worden hierdoor ziek. Amref Flying Doctors legt daarom waterleidingen aan in sloppenwijken en bouwt hier ‘waterwinkels’. Waterwinkels zijn simpele gebouwen met daarin wc’s, douches en waterpunten. Daarnaast geven we volwassenen en kinderen in de sloppenwijken ook voorlichting over hygiëne. Op deze manier verbeteren we de toegang tot schoon (drink)water en verminderen we ziekten, veroorzaakt door vervuild water. Het geld dat de kinderen van Wandelen voor Water inzamelen is bestemd voor dit water- en sanitatieprogramma van Amref in Ethiopië.

Naast het wandelen krijgen de leerlingen ook een gastles aangeboden, waarin wordt verteld wat en waarom het zo belangrijk is om mee te lopen. Voor meer informatie kijk ook op http://www.wandelenvoorwater.nl

Reacties

article
134148
WINSUM – Aanstaande vrijdag 22 maart gaan de groepen 6, 7 & 8 van De Piramiden
https://winsum.nieuws.nl/agenda/20190318/de-piramiden-wandelt-voor-water/
2019-03-18T11:40:09+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/03/18113907/wandelen-voor-water.jpg
Agenda, Nieuws