Rederijkerskamer Praedinius speelt ‘Contouren van Verwachting’

Foto: Archief HN

WINSUM – Zondag start Rederijkerskamer Praedinius uit Winsum met een serie voorstellingen van ‘Contouren van verwachting’, een eigen bewerking van twee eenakters van Marcel Osterop.

Marcel Osterop (1979) is een Nederlandse acteur en toneelschrijver. Hij studeerde in 2004 af aan de Toneelschool Amsterdam. Zijn toneelteksten lijken uit schijnbaar simpele spreektaal te bestaan, maar het gaat hem vooral om de diepere gevoelens die zich achter die taal schuilhouden. Door kleine menselijke verhalen te vertellen, wil hij de tijdsgeest schetsen. Maar kleine verhalen mogen voor hem nooit alleen klein blijven. Balancerend tussen de humor en de tragiek vechten de personages zich een weg door hun woorden.

Hij schreef o.a. de eenakters ‘Contouren’ en ‘Celebration 3: In verwachting van de verwachting’. Het laatste stuk was o.a. te zien op Oerol.
Regisseur Hiepie Hoogeveen heeft deze twee eenakters op basis van hun gezamenlijke thema ( de onmacht tot communicatie), schrijfstijl en humor samengevoegd tot ‘Contouren van verwachting’. De combinatie van beide stukken heeft een ietwat absurd, mede dankzij Osterops’ stijl van schrijven, luchtig verhaal opgeleverd over vreemdelingenhaat, zelfbeklag en psychologische zelfanalyse.
En zo mondt een zakelijke huisvergadering uit in een verbaal komische ruzie over een kat terwijl In de tuin twee vriendinnen een diep persoonlijk maar hilarisch gesprek voeren over een onverwerkte releatiebreuk.

Het stuk wordt gespeeld door de twee gastspelers Inger Geerts en Katja Swabedissen, en de vaste spelersgroep van Praedinius bestaande uit Ingrid van der Meer, Koert Snitjer, Reinilde van der Sommen en Walter Vermue.

De voorstellingen vinden plaats op zondag 7 april as. in de Theaterwerkplaats Kantens aan de Oosterweg 4 in Kantens (try-out, aanvang 15.00 uur), op vrijdag 12 april as. in het Vrijdag Theater aan de Noorderbuitensingel 11 te Groningen (aanvang 20.00 uur) en op zondag 19 mei as. in De Blauwe Schuit, Warfstraat 1 in Winsum ( aanvang 15.00 uur).

Reacties

article
134841
WINSUM – Zondag start Rederijkerskamer Praedinius uit Winsum met een serie voorstellingen van ‘Contouren van
https://winsum.nieuws.nl/agenda/20190401/rederijkerskamer-praedinius-speelt-contouren-van-verwachting/
2019-04-01T23:23:49+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/04/01232256/Theater.jpg
Agenda