Johannes Passion van Lechner in Noordwolde

Foto: Archief HN

NOORDWOLDE – Ensemble Sonus Vita onder leiding van Anjo de Haan zal op Palmzondag de Johannes Passion van Leonard Lechner (ca. 1553 – 1606) uitvoeren in de dorpskerk van Noordwolde gn.

Deze passie bestaat uit 5 delen en wordt in zijn geheel door een 4-stemmig koor uitgevoerd. De passie, door Lechner gecomponeerd in 1593, heeft als titel: Historia der Passion und Leidens unsers einigen Erlösers und Selichmachers Jesu Christi.

De passie is onderdeel van een vesperviering onder leiding van ds C.R.T. van de Water.

Sonus Vita heeft zich vanaf het begin voornamelijk beziggehouden met het uitvoeren van oude tot zeer oude muziek. Centraal in de uitvoeringspraktijk van dit ensemble staat een bijzondere aandacht voor de muziekhistorische en eventuele liturgische context van de uit te voeren werken, waarbij veel belang wordt gehecht aan de relatie woord-toon. Men zou kunnen zeggen: de muziek in dienst van het woord.

Het ensemble verleent geeft veel concerten door geheel Nederland. Vele tv- en radio-opnamen werden gemaakt voor de IKON, NCRV en KRO.

Anjo de Haan (1959) studeerde hoofdvakken orgel bij de Noord-Nederlandse Orgelacademie en koordirectie. Anjo de Haan is werkzaam als cantor-organist in de Hervormde kerk te Warffum (Wibrandy Cantorij) en als organist in de Jacobuskerk te Zeerijp .

Toegang gratis. Collecte bij de uitgang. Aanvang 17.00 uur.

Cookieinstellingen