14e Kelder Open Air Festival op Koningsdag

Kelder Open Air 2018
Kelder Open Air 2018
Foto: Ricardo Damminga

BAFLO – Op zaterdag 27 april zal de veertiende editie plaats gaan vinden van Kelder Open Air (KOA). Tijdens dit gezellige festival zullen er zes verrassende acts optreden tussen 13.00-20:45 uur.

Men kan genieten van onder andere (rock/blues) covers van bands als Cat Fever Band & The Outtakes, maar ook Groningse talentvolle bands als Maaris en Cirrus Minor staan dit jaar op het podium. Bijzonder om te noemen is dat er ditmaal uit Liverpool een live performer langs komt, die bekend staat om zijn muzikale interactie met het publiek. Artiest Callum Mac speelt wekelijks in de legendarische Cavern Club, The Beatles traden hier 292 keer op, en maakt nu een uitstapje naar Baflo. Dit alles is gratis te aanschouwen op het Concordiaterrein in Baflo. Na afloop van het festival zal Callum Mac nog twee sets doen in jeugdsoos de Kelder tijdens de afterparty.

Cat Fever Band
Groovy Blues from the Törf District Delta! Vijf van de zes bandleden zijn geboren en getogen in de periferie van de veenkolonie Stadskanaal, dat een perfecte voedingsbodem bleek voor de aanstekelijke blues sound van deze band. Al in hun jeugdjaren waren de bandleden verknocht aan de blues en speelden samen in verschillende bands. Daarna verloren ze elkaar uit het oog, om elkaar jaren later terug te vinden in de blues van Cat Fever Band. Cat Fever Band laat zich niet alleen graag inspireren door traditionele blueshelden als Taj Mahal, Freddy King, Muddy Waters, Keb Mo en vele anderen, maar ook door grootheden als The Allman Brothers, Joe Cocker en Tedeschi Trucks Band; artiesten die de blues mixen met muziekstijlen als soul, rock en funk. Ook eigen nummers hebben een mooie plek gekregen in de setlist.

The Outtakes
The Outtakes: klassieke rockmuziek uit de mid/late Sixties en vroege Seventies jaren. Muziek met de kwaliteit die vroeger zo gewoon was. Klassieke rocksongs op authentieke wijze gespeeld. Van stoere nummers van onder meer the Kinks, Small Faces, the Who, the Beatles, the Rolling Stones en Brainbox tot wat gevoeliger werk van o.a. Moody Blues. De ultieme band voor wie vindt dat het tijd wordt voor een goed feest met de muziek uit midden 60s tot begin 70s. Respectvol en met passie uitgevoerd door ervaren muzikanten die hun sporen in de loop der jaren wel verdiend hebben bij o.a. I Spy, dJinn, Ellen ten Damme, VanderLinde, the Rockaways en Hail Gewoon. Onder het motto “Daughters, lock up your mothers” rocken de heren de pannen van het dak!

Subterranean Street Society
Donderende bassen, rock ’n roll drums en gierende gitaren, afgetopt met een raspende stem die verhalen vertelt over romantische escapades van luie lovers. Begonnen als straatmuzikant timmert de in Amsterdam woonachtige Deen Louis Puggaard-Müller behoorlijk aan de weg en is de act uitgegroeid naar een trio. Tijdens de Popronde van 2018 heeft de organisatie deze act bekeken in Assen & Meppel en was eigenlijk na één optreden al overtuigd. Beleef het mee!

Callum Mac
Tijdens een citytrip naar muziekstad Liverpool kwam de organisatie in de befaamde Cavern Club, The Beatles traden in deze pub maarliefst 292 keer op, terecht. Daar stond live performer Callum McMorran, één van de residents van de club, een geweldig optreden te geven op dat moment. Wat opviel was de zang, gebruik van dwarsfluit en de prima interactie met het publiek. Verwacht covers van eerdergenoemde Beatles, The Who, Fleetwood Mac, maar ook eigen pop/folk nummers. Ook stond hij in 2015 op het podium van The Voice UK met ‘The Mac Bros’ en kreeg de stoel van Rita Ora omgedraaid met een rock ’n roll medley op TV. Reden genoeg om hem tijdens deze Koningsdag naar KOA te halen. Na de voorgaande drie edities artiesten uit België, Frankrijk en Tsjechië op het podium te hebben gehad, is het nu tijd voor een act uit de UK. Callum speelt hij na het festival nog een aantal setjes in de Kelder zelf tijdens de KOA after.

Maaris
Een toffe zinnenprikkelende band uit het Groningse. Gevormd door een stel jonge honden met een instrument en als gemene deler liefde voor de blues en rock. Blues in de breedste zin van het woord! Verwacht van deze band bepaald geen standaard 12/8 riedels. Een eigen geluid wat de band in relatief korte tijd wist te ontwikkelen en eind oktober 2017 reeds heeft geleid tot de goed ontvangen debuut live EP ‘Time’ (in 432 Hertz) en de opvolger ‘Maaris’ in 2018. Met het fraaie stemgeluid van zangeres Mariska Brink weet deze act het publiek te betoveren.

Cirrus Minor
Medio 2017 bleken de weersomstandigheden in het noorden van Nederland precies juist voor het doen ontstaan van een klein vederwolkje; Cirrus Minor. Cirrus Minor is een Nederlandse alternatieve stonerrock band uit Groningen. De band is begonnen in juli 2017 en speelde haar eerste show in februari 2018. Inmiddels zijn ze winnaar van de POPgroningen Talent Award 2018 en zal de band deze zomer te zien zijn op verschillende festivals in (Noord-)Nederland. Cirrus Minor beoogt een gat te vullen in het huidige aanbod van bands in Nederland. De mix van de up-tempo stoner/rock’n’roll (geïnspireerd door bands als Kyuss en Spidergawd) en de meer popkant van het rockspectrum (Queens of the Stone Age, Foo Fighters) maakt dat zij een in Nederland nog niet eerder gehoorde stijl brengen.

Cookieinstellingen