Kingsday op Andledon

2018, de eerste Kingsday op Andledon
2018, de eerste Kingsday op Andledon
Foto: Jaap Hoekzema

DEN ANDEL – Komende zaterdag, op Koningsdag, organiseert Cultuurerf Andledon voor de tweede maal zijn Kingsday Festival: een uniek kleinschalig Middeleeuws/Fantasy evenement met een uitgebreide markt en vertier in de vorm van muziek en een verhalenverteller uit verre oorden.

Wie op Koningsdag Cultuurerf Andledon bezoekt, zal zich al gauw in Middeleeuwse fantasysferen wanen. Bezoekers treffen op het terrein de tweede Koningin van Andledon, die de rol van gastvrouw heeft en onder de bezoekers die gepast gekleed gaan een opvolger voor het festival van volgend jaar gaat kiezen. Maar uiteraard is het ook zonder ‘bijzondere’ uitdossing uitstekend genieten van het festival.

De spil van het Kingsday Festival wordt gevormd door twee muzikale acts. De eerste betreft De Soete Inval, dat gekleed in passende outfits levendige middeleeuwse muziek brengt. De tweede band betreft Whatever’s Left, een Celtic Folk Rock band die als contrast voor een stevigere maar zonder meer passende toon zal zorgen. Op de markt op het ‘dorpsplein’ van Andledon treffen de bezoekers, naast de gebruikelijke horeca, diverse waren en producten in fantasyseferen zoals – onder veel meer – houtbrandwerken, smeedwerk, vintage kleding, houtsnijwerk, kruidenmengsels, midwinterhoorns en een heuse waarzegster.

Het Kingsday Festival op Andledon start zaterdag 27 april om 11:00 uur en duurt tot ongeveer 18:00 uur. De toegang is gratis (met mogelijkheid van een vrijwillige bijdrage). Wegens beperkte parkeerruimte op het terrein wordt bezoekers geadviseerd zoveel mogelijk elders in het dorp te parkeren.

Cookieinstellingen