Voedselbank het Hogeland Winsum houdt Open Dag

Voedselbank het Hogeland
Voedselbank het Hogeland
Foto: HogelandNieuws

WINSUM – Op zaterdag 11 mei, vanaf 13.00 uur zet Voedselbank het Hogeland in Winsum haar deuren wijd open. De Winsumer voedselbank houdt een Open Dag en wil hiermee aan iedere belangstellende tonen wat de rol van deze voedselbank is in armoedebestrijding en voedselverspilling is.

Omdat voedselbank het Hogeland werkzaam is in de gelijknamige gemeente, wordt dus iedere ingezetene uit de gemeente het Hogeland uitgenodigd een kijkje achter de voedselbankdeuren te nemen. De “voedselbankiers” willen graag laten zien hoe hun rol in de bestrijding van armoede er uitziet. Zij willen graag laten zien dat er “niet zomaar”  wat aangerommeld wordt met voedsel, maar dat hun werk aan zwaren eisen moet voldoen aleer er ook maar één aardappel wordt verstrekt.

Eén van de gestelde eisen is bijvoorbeeld de THT-datum, die op vrijwel iedere productverpakking staat vermeld. Voor veel mensen betekent de THT-datum (ten onrechte) dat het product verandert in gif wanneer die datum wordt overschreden. Via de THT-datum laat de producent/fabrikant weten dat hij de kwaliteit van het product tot aan die datum garandeert, mits de consument het product onder bepaalde voorwaarden bewaart. Middels een lijst, opgehangen in het voedselbankpand, laat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit weten dat bijvoorbeeld allerlei ingeblikte producten zelfs een jaar na THT nog veilig te consumeren zijn. Een  bezoekje aan de OpenDag kan dus allerlei voedselmisvattingen opruimen.

U bent dus van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen.

Ook organisaties als Vrienden van de Arme Kant van Winsum, MAXIMA, de Stichting Eigen Kracht Uithuizen en GoudGoed Winsum zullen zich tijdens deze Open Dag presenteren. Tevens zal kunstenaar Piet de Graaf, medewerker van Voedselbank het Hogeland, zijn speksteensculpturen exposeren.

De voedselbank is gevestigd op Lombok 1, naast zorgcentrum De Twaalf Hoven.

Cookieinstellingen