Campertocht voor mensen met een beperking

Foto: Albert van der Schuur

BEDUM – Op zaterdag 15 juni 2019 gaan 41 cliënten van ’s Heeren Loo op pad met een camper. In totaal 19 campers rijden in optocht van Bedum naar Sellingen. Deze unieke ervaring wordt mogelijk gemaakt door een mooie samenwerking van ’s Heeren Loo, leden van de Nederlandse Kampeerauto Club, Europa’s grootste camperclub, en veel vrijwilligers. Kristel Rutgers (wethouder gemeente Het Hogeland) geeft om 10.30 uur het startschot.

Het is de tweede keer dat in Nederland een campertocht wordt georganiseerd voor mensen met een beperking. Negentien eigenaren van campers  werken geheel belangeloos mee om van deze dag een succes te maken. Verkeersbegeleiders op motoren loodsen de karavaan veilig over Groningse binnenwegen. Deze motorrijders doen dat ook op vrijwillige basis.

Komt u met ons de cliënten uitzwaaien?

U bent van harte welkom bij ontmoetingscentrum Opmaat (Fazant 13 te Bedum) om deze unieke ervaring mee te beleven. Het programma ziet er als volgt uit:

  • rond 9.00 uur: de aankomst van 19 campers
  • tot 10.30 uur: ontvangst camperbestuurders en cliënten
  • 10.30 uur: startschot door Wethouder Kristel Rutgers (gemeente Het Hogeland)
  • rond 15.30 uur: feestelijke ontvangst van campers en bewoners, met een draaiorgel
  • rond 17.00 uur: vertrek van de campers.

Onderweg lunchen we tussen 12.30u – 13.30u op de parkeerplaats aan de Dennenweg in Sellingen. Deze lunch wordt verzorgd door cliënten van ’s Heeren Loo, locatie Appingedam.

De route

De tocht voert langs mooie en kleine wegen in de provincie Groningen, van de Fazant in Bedum, naar de bossen in Sellingen. De heenreis voert in grote lijnen heen langs Ten Boer, Schildwolde, Noordbroek, Scheemda, Sellingen. Terug rijden we via Blijham, Winschoten, Midwolda, Het Waar, Siddeburen, Woltersum naar Bedum.

Reacties