Schilderijen met hartstocht op expositie ‘Passie op het Hogeland’

Foto: persbericht

KLEIN WETSINGE – Onder de titel ‘Passie op het Hogeland’ exposeren circa 50 amateurschilders van 23 juni tot en met  14 juli nieuw werk in het kerkje van Klein Wetsinge (tussen Winsum en Sauwerd).

De deelnemers, cursisten bij het atelier van Marleen Bakker en Renate Martini in Winsum (Gn), hebben op verschillende manieren hun hartstocht op het doek gezet. De entree is gratis. Op 23 juni wordt de expositie feestelijk geopend.

Dagelijks geopend – De expositie ‘Passie op het Hogeland’ in het kerkje van Klein Wetsinge (Valgeweg 12, Wetsinge) is van 23 juni tot en met 14 juli 2019 dagelijks te bezoeken van 10 tot 18 uur. Af en toe kan de kerk dicht zijn vanwege een besloten bijeenkomst. Wie van tevoren zeker wil weten dat de deuren open zijn, kan bellen met Nicolaas Geenen: 06 5468 5405.

Feestelijke opening – Op zondagmiddag 23 juni 2019 om 15.30 uur wordt de expositie feestelijk geopend. Het openingswoord wordt verricht door beeldend kunstenaar Lammert Joustra uit Adorp. Hij heeft gestudeerd aan Academie Minerva en werkt als docent beeldende vorming op het Wessel Gansfort College in Groningen. De muzikale omlijsting is van Tom Hoogkamer.

Passie – Waar de noorderlingen bekend staan als nuchter, kiezen de schildercursisten van Marleen Bakker en Renate Martini voor passie. “In het Noorden kennen we in ons landschap vooral koele kleuren: blauw, grijs, groen”, legt Marleen Bakker uit. “Dat zie je terug in onze schilderijen. Maar in bijvoorbeeld Italië voeren juist warme kleuren de boventoon: rood, oranje, geel. Wat zou er gebeuren als wij als nuchtere Groningers die zuidelijke kleuren op ons palet aanbrengen en onze passie weergeven? Dat was het uitgangspunt voor deze expositie. Alle cursisten zijn op hun eigen wijze te werk gegaan. Zij hebben hun passie geuit op verschillende manieren: in kleuren, verftechnieken en hun onderwerpen. Daardoor is een bijzondere, afwisselende expositie ontstaan, met schilderijen die soms on-Nederlands lijken, maar toch vertrouwd aanvoelen.”

Reacties