54ste Op Roakeldais staat op punt van beginnen

Foto: Ingmar Vos

WARFFUM – Dansers van ‘all over the world’ zijn van donderdag 27 t/m zondag 30 juni te bewonderen tijdens het internationale dans- en muziekfestival Op Roakeldais.

De voorbereidingen zijn alweer in volle gang. In de Op Roakeldaishal, de Op Rikodaishal en op het plein.

Maandagmiddag op het festivalterrein

Woensdagmiddag – van 14.00 uur tot 16.30 uur – is er voor de kinderen Riko’s Kindermiddag, met als thema Sport&Spel. Verschillende sportieve spelletjes voor kinderen tussen 4 en 12 jaar, met tussendoor iets lekkers en drinken.

Woensdagavond is er een ‘Welkom in Warffum’ in de haven, gevolgd door een parade naar het festivalterrein, waar aansluitend een jamsessie en een dans/spelshow op het plein zal zijn. Om 22.00 uur kunnen belangstellenden kiezen tussen de Welcome Party in de Op Rikodaistent en de Campfire Session van de dansgroep uit Botswana.

Donderdagochtend is het Scholendag en treden diverse groepen op voor de basisscholieren (onderbouw) uit gemeente Het Hogeland, iets wat in de voorgaande jaren een groot succes bleek.

’s Avonds is de Opening Night in de grote zaal met de Kårsdraget Show Orchestra. Daarna is het de beurt aan dansers uit verschillende landen en is de vlaggenparade. In de Op Rikodaishal is Riko’s Popquiz. Om 22.00 uur is er een Campfire Session met Nieuw Zeeland. Op hetzelfde moment is er ook RoakelTalk.

Vrijdagochtend  is het wederom Scholendag en treden weer diverse groepen op, dit keer voor de basisscholieren bovenbouw uit gemeente Het Hogeland. ’s Middags is er een seniorenmatinée met fanfare Euphonia/Triton en een dansvoorstelling. ’s Avonds is het Latin Night, met Salsa workshops, veel dans binnen en buiten, een Campfire Session met Zuid-Afrika en The Big 90s & 00’s Party (Op Rikodaishal).

Zaterdag is het overdag ‘Op en Om de Terp’. Vanaf 11.00 uur is er weer van alles te doen in het centrum van Warffum, de Hoofdstraat wordt weer de culinaire straat, terwijl in het Huiskamercafé, Het Spijslokaal, de Kerk ook wat doen is. De kleurrijke en feestelijke parade door het dorp – dat moet je gezien hebben – begint om 13.30 uur. Zie hier reportage van vorig jaar.

Het Middagfestival staat in het teken van Dans- en workshopprogramma’s op verschillende podia. ’s Avonds is het PARTYNIGHT en gaat het dak eraf, binnen en buiten.

Zondag wordt 4 dagen Op Roakeldais afgesloten met de FINAL SHOW.

Voor volledig programma klik hier.

 

Cookieinstellingen