Blues & More Festival

Foto: Archief HN

BAFLO – Op zaterdag 12 oktober wordt de eerste editie van het Blues & More Festival georganiseerd. In navolging van de mooie bluesrockavond van 2 maart – met topacts Electric Hollers & The Tightropes – zijn de eerste twee namen bekend die op het bluesfestival komen spelen.

Organisatie Stichting Live Noord presenteert vol trots Ralph De Jongh + band. Daarnaast komt vanuit Rotterdam Bourbon Avenue naar Poppodium Concorde in Baflo.

Het festival zal worden opgeleukt met een Blues café in de foyer van Concordia met een Blues Dj en andere acts. Ook zal er van alles te eten zijn. 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over dit event: binnenkort meer nieuwe namen plus informatie over de kaartverkoop.

RALPH DE JONGH

De Nederlandse blues ontdekking van de 21e eeuw door legendarische Roosendaalse drummer Elmore James van Dodewaard, de eveneens legendarische Brainbox zanger Kaz Lux en Ridder in de Blues Harry ‘Cuby’ Muskee.

Ralph de Jongh werd in 2011 door de Robert Johnson Foundation (USA) uitgenodigd om twee optredens te doen voor het 100 jarige Robert Johnson jubileum festival. Ralph legt als in een trance zijn ziel bloot tijdens zijn concerten en opnames.  In een stijl waarin alleen Ralph de Jongh kan optreden, in een fenomenale atmosfeer van geluid, waarin we kunnen terugdromen naar de tijden van de vooroorlogse blues en de jaren zestig van Keith Richards en Mick Jagger. Ervaar de schoonheid van dit fenomeen. Dit is puur…Dit is Ralph de Jongh….Dit is Emotie. 

Tjerk Lammers van LFL (Lust For Live) omschreef De Jongh eerder al als ‘een bluesartiest van absolute wereldklasse’.

Meer lovende woorden…….. 

Een van de beste songwriters van Nederland” – Music Maker Magazine 

Het is werkelijk een sensatie om deze charismatische blonde god aan het werk te zien” – Het Parool 

BOURBON AVENUE

Deze Rotterdamse band neemt je mee langs de Soul-Boulevard!

Ze spelen rauwe en pure muziek vanuit het hart, die geïnspireerd is door verschillende onvergetelijke grootheden als o.a. Otis Redding, the Eagles, the Almann brothers, the Beatles en de triomfantelijke geluiden van gouden 60’s en 70’s. Hierdoor ontstaat een muzikale blend van soulvolle Rock ’n Roll muziek met een vleugje Westcoast.

“Ik kon niet geloven dat dit gewoon uit Rotterdam kwam”, was de reactie van talentscout, producer, presentator en jurylid Henkjan Smits.

Bourbon Avenue staat garant voor een intense live beleving, waarbij de verfrissende combinatie van zanger/drummer Marlon Pichel, bassist Brian Kruit, gitarist Bas Vosselman en toetsenist Jeroen Dikkers zorgen voor een bedwelmende Rock ’n Soul ervaring die al je zintuigen prikkelt! 

Laat je meeslepen door de pure vocalen van Marlon, terwijl de band, aangevuld met blazers en achtergrondzangeressen, een authentiek deken van sound neerlegt dat je niet snel zult vergeten.

Op 3 maart 2018 kwam de EP ‘the Boston Recordings’ uit, waarvoor de band een trans-Atlantische reis maakte naar de USA om dichtbij de bron van hun favoriete muziek het creatieve proces te starten.

Samen met producer Ed Valauskas (Eli Paperboy Reed) en Pat diCenso (Engineer) werd de nieuwe sound van de band vastgelegd en de toon gezet voor een kleurrijke toekomst.

Na talloze optredens en supportshows werd eerder al gespeeld op Oerol, Culinesse festival, diverse radiostations (NPO1, NPO5, Radio Rijnmond, e.a.) en het North Sea Jazz festival.

Ervaar Bourbon Avenue & Ralph de Jongh Trio tijdens het Blues & More Festival! 

Reacties