Theo de Feyter in Museum Wierdenland

Palmyra
Foto: Theo de Feyter

EZINGE – In de tentoonstelling ‘Syrië, tells, de wierden van het Midden Oosten?’, hangen meerdere kunstwerken van archeoloog en kunstenaar Theo de Feyter. Hierop staan prachtige afbeeldingen van tells en opgravingen van tells.

In de week van 29 juli – 3 augustus verblijft De Feyter in Ezinge om hier tekeningen en schilderijen te maken, waarbij hij zich concentreert op locaties die te maken hebben met de archeologische opgravingen in Ezinge. Aan het eind van de week worden deze werken en werken die hij recentelijk in Syrië maakte gepresenteerd.

31 juli: Syrië-lezing Theo de Feyter

Theo de Feyter reisde in de jaren tachtig van de vorige eeuw naar Syrië om er als student te assisteren tijdens opgravingen bij Tell Hammam al Turkman en Tell Munbaqa, heuvels gevormd door resten van menselijke bewoning. Later keerde hij er regelmatig terug om te schilderen en te tekenen. Zijn meest recente reis naar Syrië vond afgelopen mei/juni plaats. Hij bezocht en schilderde o.a. Palmyra.

In zijn lezing van 31 juli vertelt De Feyter over zijn bevindingen tijdens deze laatste reis en laat hij schilderijen en tekeningen zien die hij daar gemaakt heeft. Ook worden filmpje getoond waarin te zien is hoe hij werkt in Syrië. Tijdstip: 20.00 uur. Kosten: € 6,- of museumkaart. Opgave: via [email protected].

1 augustus: rondleiding Syrië-tentoonstelling en ontmoeting ‘artist in residence’

We beginnen met een kopje thee of koffie en een korte inleiding. Na een Syrië-rondleiding in het museum door directeur Heidi Renkema, wordt een bezoek gebracht aan Theo de Feyter terwijl hij aan het werk is in Ezinge. We sluiten af met een speciaal voor deze tentoonstelling gebrouwen ‘Wierdebiertje’ of een ander drankje naar keuze. Tijdstip: 14.00 – 17.00 uur. Kosten: € 6,00 of museumkaart + € 4,00, incl. koffie/thee/Wierdebier. Opgave: via [email protected]

3 augustus: presentatie ‘Ezinger werk’ en nieuwe werk gemaakt in Syrië van Theo de Feyter

De kunstwerken uit Syrië en de nieuwe werken uit Ezinge krijgen een plaats in de tentoonstelling. Theo de Feyter vertelt kort over het ontstaan van deze nieuwe werken waarna ze feestelijk worden gepresenteerd. Er is een hapje en een drankje en alle tijd om de tentoonstelling te bekijken! Tijdstip: 11.00 uur.

Reacties