Kermisweekend Adorp laat zich niet afschrikken door werkzaamheden N361

Foto: persbericht

ADORP – De 94ste Adorper kermis vindt dit jaar plaats van vrijdag 9 tot en met zondag 11 augustus. Het feestweekend van de plaatselijke Vereniging van Volksvermaken gaat traditiegetrouw op vrijdagmiddag van start met een gratis kinderactiviteit.

Gedurende het hele kermisweekend zijn er naast de kermis zelf tal van andere activiteiten in het dorp. Ondanks de wegwerkzaamheden aan de N361 is de kermis toegankelijk met de auto vanaf Winsum, Aduard en Bedum. Vanaf Groningen is er de mogelijkheid om met de fiets te komen.

Het kermisweekend wordt op vrijdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur geopend met een spetterende Kindervoorstelling. Theater Fantast zal voor de kinderen trakteren op een poppenkastvoorstelling ‘De spetterende playbackshow’. Meezingen, meedansen, meelachen en meebeleven staat voorop in deze voorstelling. Een talentenjacht waar van alles mis gaat maar gelukkig probeert presentator Leo alles in goede banen te lijden. Na afloop van de voorstelling is er voor de kinderen een glaasje ranja met wat lekkers en gaan de attracties op de kermis open.

Gevarieerd muziekprogramma –  De vrijdagavond begint om 22:00 uur met Partyband Sunshine. Vier rasmuzikanten met jarenlange ervaring in de muziekwereld, die bij elk optreden er alles aan doen om het publiek uit zijn dak te laten gaan. Daarom wordt elk optreden een groot feest! Op de zaterdagavond om 22:00 uur, zal Feestband Solidair op het grote podium aantreden om traditiegetrouw een feestje te bouwen. Goede muziek gecombineerd met een flinke dosis lol maken Feestband Solidair één van de leukste feestbands. De jongens van Solidair raken met hun ervaring en enthousiasme precies de juiste snaar om samen met het publiek een feestje te bouwen. Het kermisweekend wordt op de zondagmiddag vanaf 15.00 uur afgesloten  met een optreden van Harry’s one man showband. Van muziek leeft iedereen op, men word vrolijk en danst en zingt mee. Harry’s doelstelling is om dit in ieder optreden over te brengen.

Werkzaamheden N361 – Het zal velen niet zijn ontgaan dat een deel van de N361 is afgesloten voor autoverkeer. Daardoor is het niet mogelijk om met de auto direct via de N361 vanuit Groningen naar Adorp te gaan, op de fiets is dit wel mogelijk. Met de auto kan prima via Zuidwolde en de Munnikeweg Adorp bereiken. In goed overleg met De Provincie Groningen en de aannemer is er besloten om het deel van de N361 rondom het kermis terrein aan te pakken na de Kermis. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk de kermis te bereiken zonder obstakels. Vanaf Wierumerschouw en Sauwerd/Winsum is het wel mogelijk om met de auto rechtstreeks in Adorp te komen.

Het hele programma van de Adorper kermis is terug te vinden op http://www.adorp.com/vvvnieuws en http://www.facebook.com/vvvadorp

 

Reacties