Opera Verdi in boerenschuur Bedum

Foto: www.operaophethogeland.nl

BEDUM – Op 22, 23, 24 en 25 augustus wordt de opera La Triviata van Giuseppe Verdi uitgevoerd in de schuur van boerderij De Buitenhof in Bedum. Het belooft voor het publiek een fantastische ervaring te worden. Er wordt gespeeld en gezongen op de trappen en balkons en zelfs tussen het publiek.

La Traviata vertelt het waargebeurde verhaal van Marguerite Duplessis (Violetta in de opera), de courtisane die in het 19e eeuwse Parijs enorm furore maakte. Op een goed moment besluit zij haar hart te volgen en het wilde leven vaarwel te zeggen, maar dan slaat het noodlot alsnog hard toe… Het verhaal is indringend. Dat was het in 1853 toen de opera in première ging en dat is het nu nog steeds. En daarbij is de muziek van Verdi overweldigend.

De regie van deze productie is in handen van Brigitte Odett en dirigent is Peter Bogaert. Solisten zijn onder andere Varvara Tishina (Violetta), Leon van Liere (Alfredo) en Martijn Sanders (Giorgio Germont). Opera op het Hogeland realiseerde eerder met succes de opera’s I Pagliacci (2014) en La Bohème (2017). De Buitenhof leent zich heel goed voor deze eigenzinnige, kleinschalige en verrassende producties. Jonge solisten krijgen zo de kans om te schitteren in prachtige, uitdagende rollen.

Meer Informatie en tickets via: http://www.operaophethogeland.nl.

 

Kijk en luister hieronder naar het duet Libriamo ne’ lieti calici (Het drinklied uit de opera) dat werd uitgezonden in het programma Podium Witteman: https://youtu.be/hYyrN_gqyxg

Reacties