Expositie schilderijen Bert Riepma

Morgenrood bij Kantens
Morgenrood bij Kantens
Foto: Bert Riepma

BEDUM – Tot 1 november exposeert de Bedumer Bert Riepma met schilderijen in De Meenschaar, aan de Kapelstraat in z’n woonplaats. Riepma is een autodidact schilder en is al meer dan 40 jaar actief met olieverf.

Zijn werk is realistisch en heel nauwkeurig. Hij schildert graag dorpsgezichten en landschappen. Er zit echt diepte in zijn werkstukken. Naast landschappen maakt hij ook stillevens en schilderijen van dieren. Veel schilderijen hebben al een plaats bij liefhebbers gevonden.  Het meest bekende schilderij van hem is ongetwijfeld “Gezicht op Bedum”. Daarvan zijn, ter gelegenheid van de restauratie van de Walfriduskerk, meer dan duizend posters de deur uitgegaan. En je komt dat schilderij dus in menig huiskamer tegen. Ook de door hem gemaakte winterlandschappen zijn de moeite van het bekijken waard. De schilderijen hangen in de gang naar de bibliotheek. Op verzoek kunnen ook de schilderijen bekeken worden, die in de kantine van De Meenschaar zijn opgehangen.

Bert is opgegroeid in Uithuizen midden in “Het Hogeland.” Het is dan ook niet verwonderlijk dat vooral dorpen uit “Het Hogeland” te bewonderen zijn. Hij schildert ook in opdracht: het is mogelijk om een schilderij te laten maken van een zelf uitgekozen geliefd plekje. Het is beslist de moeite waard om in ieder geval deze expositie te bezoeken.

Cookieinstellingen