Verlengen van levensduur goed voor milieu

Foto: Archief Winsum

WINSUM – Duurzaamheid en klimaat zijn onderwerpen die de hele zomer volop in het nieuws zijn. Ook het repareren van apparaten en kleding, en daarmee verlenging van de levensduur, sluiten hier helemaal op aan.  De gemeente Het Hogeland wil dat wij als burgers minder afval aanbieden en als Repair Café denken wij met hen mee.

Als Repair Café sluiten wij naadloos aan op deze milieuonderwerpen en alle kleine beetjes helpen als het gaat om ons klimaat. Wij helpen u om de levensduur van uw spullen te verlengen. Dat het dan ook nog goed voor uw huishoudportemonnee is, is ook mooi mee genomen. Zaterdag 31 augustus zijn wij van 10-12.30 uur weer geopend.

Wil u ook iets doen voor een beter milieu en heeft u zin om ons team te versterken? Weet u niet precies wat dit van u vraagt aan inzet? Kom dan eens kennismaken en de sfeer proeven. Wij zijn op zoek naar iemand die goed met textiel om kan gaan.

Wat u ter reparatie of herstel kunt aanbieden zijn als voorbeelden huis-, tuin-, keuken-, beeld-, geluidapparatuur, fietsen, kleding, textiel, gordijnen en speelgoed. Alle spullen en kleding moeten schoon zijn. Het laten repareren is op eigen risico en u dient zelf zo mogelijk het te vervangen materiaal direct al mee te brengen.

De toegang aan het Repair Café is vrij voor iedereen toegankelijk en is gratis. Koffie en thee staan klaar. Dus kom ook op 31 augustus.

Het Repair Café is bij COSIS, het Hoogeheem 75, Winsum.

Meer weten? Kijk voor actuele informatie op www.repaircafeHHL.nl.

Reacties