Pelgrimswandeling Uithuizen

Jacob de Meerderekerk in Uithuizen
Foto: HogelandNieuws

UITHUIZEN – Op zondagmiddag 8 september om 14.00 uur wordt er een pelgrimswandeling georganiseerd in en rondom Uithuizen met een bezoek aan de Jacobus de Meerdere kerk; de startplaats van de pelgrimswandeling naar Santiago de Compostela en de Dionysiuskerk. Start- en finishlocatie van de wandeling is de parkeerplaats van het NS Station in Uithuizen.

De rondwandeling wordt georganiseerd door de Stichting Pelgrimeren in Groningen (SPiG), duurt ongeveer 3,5 uur en de afstand bedraagt ca. 8 km. De kosten bedragen € 4,- p.p. waarvan € 2,- bestemd is voor de beide kerken. Donateurs gaan gratis mee. Online aanmelden op www.spig.nl is noodzakelijk.

De Stichting organiseert al 6 jaar pelgrimswandelingen op de zondagmiddag in de provincie Groningen. De Stichting heeft samenwerkingsovereenkomsten gesloten voor het pelgrimeren met de Stichting Oude Groninger Kerken en de Raad van Kerken in Groningen/Drenthe.

Pelgrimeren is naast wandelen vooral genieten van landschap, natuur, cultuur en spiritualiteit. In een tijd van het maakbare succes, er goed uitzien, welvarend en gezond zijn en uiterlijk vertoon is pelgrimeren een oase in de woestijn van de ratrace van het leven. De wandeling wordt begeleid door 4 deskundige gidsen. Pelgrimeren is al een eeuwenoud verschijnsel en de Stichting Pelgrimeren in Groningen heeft een eigentijdse vorm ontwikkeld met ook allerlei werkvormen voor bezinning en spiritualiteit. De stichting heeft geen winstoogmerk en werkt uitsluitend met vrijwilligers.

Op de website van SPiG staan verder 138 rondwandelingen van 8 km in Groningen en 62 etappes van ca. 21 km per dag met een totale lengte van 2500 km en ze kunnen allemaal gratis gedownload worden.

Reacties