Training tillen, bukken en verplaatsen voor mantelzorgers

Foto: Archief HN

HET HOGELAND – Heeft u de dagelijkse zorg voor een naaste? Dan kan lichamelijke overbelasting op de loer liggen. 

Mensen met een lichamelijke beperking of neurologisch aandoening, zoals dementie, Niet Aangeboren Hersenletsel of de ziekte van Parkinson zijn soms niet in staat om zichzelf te verplaatsen of goed te bewegen. Zij zijn dan afhankelijk van de mantelzorger als zij zich willen wassen en aankleden, naar het toilet moeten of uit de (rol)stoel willen opstaan. En er is een vergroot risico op vallen.

Het Steunpunt Mantelzorg Hogeland (Mensenwerk Hogeland) organiseert i.s.m. Buurtzorg en Fysiotherapie Weijers de training ‘Vertil u niet!’. We geven u praktische tips en leren u vaardigheden, zodat lichamelijke overbelasting voorkomen kan worden.

Margrietha Oosterhuis (Buurtzorg) en Anneke Weijers (Fysiotherapie Wijers) laten u zien hoe iemand door ‘uitnodigen’ in beweging kan komen. U wordt geleerd wat u kunt doen wanneer iemand gevallen is en we oefenen met het veilig op pad gaan met een rollator of rolstoel. Uiteraard proberen we ook in te gaan op de zaken waar u zelf tegen aan loopt of waar u behoefte aan heeft.

Datum: Woensdag 11 september 2019

Tijd:       09.30 tot 12.00 uur

Plaats:   Fysiotherapie Weijers, Leerweg 50, 9971 AE  Ulrum

Er zijn geen kosten verbonden aan deze training.

Mantelzorgers in de gemeente Het Hogeland kunnen zich tot 10 september aanmelden:

Monica Blom, Mensenwerk Hogeland

M  06 488 74 339 (b.g.g. 0595 745 090) of  E  [email protected]

Reacties