Kunstenaars exposeren in kerk van Adorp

Foto: CCA

ADORP – De Culturele Commissie Adorp heeft weer twee kunstenaars uitgenodigd te komen exposeren. Deze expositie wordt gehouden op 21, 22, 28 en 29 september in de kerk van Adorp.

Het gaat hierbij om werk van Hetty Boogholt (schilderijen) en Ine Hoejenbos (beelden). Zaterdag 21 september om 14.00 uur zullen Bianca Hazenberg en Hans Daalmeijer met het voordragen van enkele gedichten de expositie officieel openen. De expositie is op genoemde dagen van 14.00 uur tot 17.00 uur te bezoeken, de toegang is gratis.

Hetty Boogholt (schilderijen)

Al voor het afstuderen aan de kunstacademie in 1995 is de rode draad in het werk van Hetty het weidse Groningse landschap. Zij is een figuratieve schilder die in het atelier voornamelijk wolkenluchten met weidse landschappen schildert. Haar landschappen waarin de mens niet altijd de maat der dingen is, reflecteren de nietigheid van de mens. De bron van haar werk ligt in een grote fascinatie voor het landschap in al zijn verschijningsvormen. De onvoorspelbaarheid van de elementen fascineren haar. Haar werk is een afwisseling tussen realiteit en het innerlijk gevoel. Reizen door andere landen en streken geven haar telkens weer nieuwe indrukken. Hierover zegt ze; “Landschappen laten mij verbazen, laten mij hun schoonheid zien. Met name het ruige, weidse, stille Groninger landschap, mijn geboortegrond, is mijn allerbelangrijkste inspiratiebron. Onderweg ben ik op zoek naar het onverwachte en sta open voor alles wat ik tegenkom. Elke plek waar ik doorheen reis laat zijn sporen na in mij en in mijn werk”.

Ine Hoejenbos (beelden)

Na jaren gewerkt te hebben als psycholoog en de beeldende kunst vooral hobbymatig te hebben beoefend, besloot Ine in 2013 een volgende stap te zetten: Ze melde zich aan bij de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst te Groningen. De keuze voor deze Academie is gelegen in het feit dat vakmanschap en materiaalkennis hoog in het vaandel heeft staan. Het leren kennen en beheersen van het materiaal als basis voor de expressie vindt zij belangrijk. In haar beeldend werk vind je haar aandacht voor de menselijke geest en de menselijke emoties duidelijk terug. Zij is vooral gefascineerd door het introverte. Kleine gebaren, een naar binnen gerichte, ingetogen uitstraling trekken de aandacht. Ze geven niet onmiddellijk prijs wat er in de persoon speelt, waardoor de kijker zich uitgenodigd voelt zich verder te verdiepen in het werk. Naast de inhoud van het werk waarbij de gevoeligheid belangrijk is, hecht zij aan een krachtige en evenwichtige vorm. Het werk van Ine is uitgevoerd in klei, hout, steen of brons en is hoofdzakelijk figuratief.

Bianca Hazenberg en Hans Daalmeijer (gedichten)

Het bijzondere van deze dichters is dat ze samen optreden met hun werk, waarbij ze als het ware “impulsief” op elkaar reageren, maar in werkelijkheid zijn deze bijna-dialogen ontstaan in sessies die ze samen hebben. Dat geeft aan hun poëzie meer dan een “gewone” klank. Vaak zijn hun teksten persoonlijk met een wat theatrale uitstraling. Ze treden vaak samen op in het land.

Cookieinstellingen