Singer-songwriter Otto Groote naar Andledon

Foto: Andledon

DEN ANDEL – Aanstaande zaterdagavond (7 september) vindt op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel een optreden plaats van de bekende Duitse singer-songwriter en gitarist Otto Groote. Groote brengt een uniek programma in het Platduits, waarbij hij zich laat begeleiden door gitarist Matthias Malcher.

Otto Groote schrijft al vele jaren ontroerende, poëtische teksten die deels door het Noordelijke kustlandschap zijn geïnspireerd: Lieder gewoben aus dem blauen Licht des Nordens.

Groote begon in 2005 met het schrijven van liedjes in zijn moedertaal (het Oost Friese Platduits) en oogstte al snel succes. In 2007 startte hij met gitarist Matthias Malcher en basis Ralf Strotmann het Otto Groote Ensemble , dat in gezamenlijkheid tot nu toe vier cd’s heeft geproduceerd rondom de songs van Groote. Hoewel het Platduits nog steeds de kern van zijn teksten betreft, heeft ook het Hoogduits inmiddels ruimte verworven in zijn repertoire. De Duitser is in Nederland geen onbekende, maar doet komende zaterdag voor het eerst Andledon aan. Daarbij zal bassist Strotmann afwezig zijn.

Het optreden van Otto Groote en Matthias Malcher start zaterdag 7 september om 20:30 uur en duurt tot ongeveer 22:30 uur. De entree is niet gratis. Cultuurerf Andledon is te vinden op het adres Kruisweg 6 in Den Andel.

Cookieinstellingen