Veilig blijven fietsen voor 65+

Foto: persbericht

HET HOGELAND – Het Campagneteam Verkeerswijzer Groningen organiseert fietsclinics voor 65-plussers, binnenkort o.a. in Uithuizermeeden.

Dat Nederland een fietsland is, is wel duidelijk. De fiets is onmisbaar voor veel Nederlanders. En met de komst van e-bikes kunnen mensen tot steeds latere leeftijd blijven fietsen. Helaas gebeuren er nog veel ongelukken als gevolg van onveilig fietsgedrag. Om ervoor te zorgen dat mensen veilig kunnen blijven fietsen, organiseert het campagneteam van Verkeerswijzer Groningen gratis fietsclinics voor 65-plussers op verschillende plaatsen in de provincie Groningen. Een clinic over fit en veilig blijven fietsen, met praktische tips en oefeningen.

Fietsclinic voor 65-plussers – Ervaren instructeurs geven in de clinic voorlichting over fit en veilig blijven fietsen. Er is aandacht voor fietsvaardigheid (reactiesnelheid, zicht en een goede balans) en deelnemers doen oefeningen met de eigen fiets. Aan de deelnemers met een e-bike worden tips gegeven over het kiezen van de juiste ondersteuning en versnelling. Bovendien is er gelegenheid om de fiets te laten controleren en indien nodig kleine aanpassingen aan de fiets te laten doen. De clinic is gericht op zowel stadsfietsen als e-bikes. Het is de bedoeling dat iedere deelnemer zijn of haar eigen fiets meeneemt.

Aanmelden – Wilt u graag deelnemen? Aanmelden kan via www.verkeerswijzergroningen.nl/fietsclinic. Deelname is gratis. Voor meer informatie en vragen over de fietsclinic kunt u contact opnemen met de Tekla Scholtens per mail via [email protected]  of telefonisch 06-19608690.

Wanneer en waar?

12 sept. 2019     14.00-16.30 uur               Sportcentrum De Oude fabriek, Meidoornweg 5, Uithuizermeeden

19 sept. 2019     13.30-16.00 uur               Keuvelstee Buurthoes A. Verburgwijk 37, Termuntenzijl

Over Verkeerswijzer Groningen – Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen. Meer weten? Kijk op verkeerswijzergroningen.nl.

Reacties