MOOI Bedum en Open Monumentendag 2019

Foto: Auwert Postmus

BEDUM – Zaterdag 14 september vindt er voor de 8ste keer MOOI Bedum plaats. De Stichting Kulturele Kommissie Bedum heeft weer gezorgd voor een groot aantal activiteiten tijdens dit evenement.

Een daarvan is de Open Monumentendag, met als thema ‘Plekken van Plezier’.

Wethouder Eltjo Dijkhuis zal om 10.00 uur – bij VVV Het Hogeland-Bedum aan de Kapelstraat in Bedum – het startschot geven van de Open Monumentendag voor de gemeente Het Hogeland. In aansluiting zal er vanuit het VVV-kantoor een wandeling zijn langs verschillende woningen en rijksmonumenten, waaronder de Goede Herderkerk, die gerealiseerd zijn in de beroemde Amsterdamse School bouwstijl.

Een bijzondere wandeling onder leiding van Bertus Fennema, schrijver van enkele boeken over architecten in Bedum, Albert Wiersema en Kars Zevenberg. Deelnemers kunnen zich aanmelden bij de VVV Het Hogeland-Bedum.

Een andere plek van plezier is de monumentale Walfriduskerk.  Vanaf 10.00 uur is de kerk en de toren geopend. Met de mogelijkheid, om onder begeleiding de scheve toren te beklimmen.

Vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur, vind dan voor de 8ste keer het evenement MOOI Bedum plaats. Bezoekers kunnen vanaf de kruising van de Thedemastraat/Stationsweg, Molenweg tot aan het eind van de Grotestraat genieten van een lange lint aan marktkramen.

Met Kunst en Kultuur aan de Molenweg, ondernemers  en muziek en demonstraties aan de Stationsweg en in de Grotestraat samen met ondernemers vele aanbiedingen met muziek, verenigingsmarkt, dans en demonstraties. Op het Haventerrein aan de Molenweg laten Mensenwerk het Hogeland en de Sportcoach, kinderen kennismaken met Graffiti spuiten, Smoothy race en nog vele andere activiteiten.

MOOI Bedum is ook de samenwerking aangegaan met Bedum Broest. Zij verzorgen op 3 verschillende podia in het dorp de muziek. Er is een Groningstalig podium met o.a. Steernvanger en De Kösters. Muziekschool Hunsingo heeft een podium op het haventerrein, waar de leerlingen hun muziek ten gehore brengen en er is podium voor Muziekvereniging Wilhelmina, waar in verschillende formaties zal worden opgetreden.

Reacties

article
145277
BEDUM – Zaterdag 14 september vindt er voor de 8ste keer MOOI Bedum plaats. De Stichting
https://winsum.nieuws.nl/agenda/20190909/mooi-bedum-en-open-monumentendag-2019/
2019-09-09T00:18:05+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/09/09001706/Schaive-Toorn-vanaf-Onderdendam-2.jpg
Agenda, Nieuws