‘Alle beren aan de kaant’ nieuwe single Steernvanger

Noorderzon 2019
Noorderzon 2019
Foto: Roos Hoogeveen

HET HOGELAND – Na het succes van Vandoage komt, brengt de Groningstalige indiefolkband Steernvanger hun nieuwste single uit: Alle beren aan de kaant. Het aanstekelijke nummer gaat over omgaan met tegenslagen, maar tegelijkertijd over genieten van de dag. De band speelt het nummer nu een paar maanden live, waaronder op een drukbezocht Noorderzon, waar de teksten al door het publiek werden meegezongen.

Dat de band ambitie heeft is duidelijk; Steernvanger is een van de meest optredende Groningstalige acts en is vaak te horen op regionale zenders, van Groningen tot aan Twente. De heren treden niet alleen veel op, maar werken achter de schermen aan hun eerste album waarop, naast bekende nummers als De wereld in mien kop en De moat is vol, ook Alle beren te horen zal zijn.

Steernvanger (‘Sterrenvanger’) bestaat uit Dion Bouwes (zang, gitaar), Dennis Krottje (gitaar), Peter van der Struik (bas, zang), Marco Veldman (mondharmonica, zang) en Matthijs Vogt (drums). Hun muziek is toegankelijk en vrolijk, maar ontroert ook. Met hun poëtische, Groningstalige teksten en de vele interactie met het publiek nemen de mannen van Steernvanger je door hun meerstemmige indiefolk op aanstekelijke wijze mee in muzikale vondsten en verhalen, terug naar hun Grunneger roots – hun woddels. Alle tot dusver uitgebrachte nummers bereikten de noordelijke hitlijst van RTV Noord.

VROUGER

In 2017 won Steernvanger, toen nog als duo Dion Bouwes en Dennis Krottje, het Grunneger Laidjes Festival met Duuster, een van de meest gedraaide Groninger singles van dat jaar (RTV Noord top 3). Bouwes en Krottje schrijven sinds 2017 samen muziek, waaronder De moat is vol, een protestlied over de Groninger aardbevingen. Dit nummer eindigde nipt op een tweede plaats bij de verkiezing Beste Groningstalige Song van 2017. Om hun muziek meer body te geven en hun repertoire te vergroten, vroegen ze in 2018 drie muzikanten bij hun duo, en Steernvanger zag het licht.

LIVE

Steernvanger is zaterdag 21 september te zien tijdens het Ede Staal Festival in Leens.

 

Voor de video van ‘Alle beren aan de kaant’, meer optredens en informatie, kijk op: www.steernvanger.nl

Cookieinstellingen