Winsumer Cantorij viert 40-jarig jubileum

Foto: Winsumer Cantorij

WINSUM – De Winsumer Cantorij viert op zondag 13 oktober haar 40-jarig jubileum. Dat begint met een ochtendviering om 09.30 uur in de Centrumkerk in Winsum, met gastzangers.

Na de dienst trakteert de Cantorij op koffie en thee met gebak. Van 15.30 tot 16.30 uur is er een middagconcert in de Centrumkerk, met medewerking van solisten en gastzangers, onder leiding van dirigent Nellie Bolhuis. Ze zingen delen uit het Gloria van Antonio Vivaldi en de mis in C van Anton Bruckner.

Ook wordt een Kyrie – Heer ontferm U – van organist Gerwin Hoekstra gezongen. Hij schreef deze zetting speciaal voor dit jubileum. Daarmee voegt Gerwin zich in een traditie waarin hedendaagse muziek op oude woorden mensen van nu beroert.

Oprichting

De kerk, daar zit muziek in. Die gedachte heeft een aantal mensen in de voormalig Hervormde Gemeente van Winsum-Obergum 40 jaar geleden geïnspireerd de Winsumer Cantorij op te richten. De kerk veranderde, de gemeente werd de Protestantse Gemeente Winsum-Halfambt. Maar te midden van alle veranderingen is er steeds muziek blijven klinken. De Cantorij zingt nog altijd in vele diensten om de sfeer en het thema van de eredienst te ondersteunen.

 

Reacties