Feestelijke presentatie MEM & MOEKE

Foto: Aafke Steenhuis

EZINGE/KLOOSTERBUREN – Matty de Vries en Aafke Steenhuis treden op vrijdag 11 oktober en vrijdag 22 november op tijdens de feestelijke presentatie van hun programma MEM & MOEKE, waarin ze alle twee een een bundel presenteren, waarbij hun moeders, hun roots en de eigen kindertijd een belangrijke rol spelen.

Bij Matty de  Vries gaat het om ‘WAKKERweromsjen’, een bundel Friese en Nederlandstalige gedichten, waarin haar ouderlijk huis en jeugd centraal staan. Zij groeide op te Twijzelerheide op het Friese platteland.

Aafke Steenhuis presenteert er haar nieuwste bundel Groningstalige gedichten ‘Mien Moeke’, die begin oktober uitkomt. Hierin gaat het over het leven van haar moeder in Delfzijl en Zuidhorn en ook over haar eigen jeugd.

Tijdens de bijeenkomsten lezen beide kunstenaressen eigen gedichten voor. Daarnaast is er live muziek (accordeon en gitaar) te horen. Tijdens de presentaties is er een projectie van schilderijen van De Vries en Steenhuis. Ook is er tijdens het genot van een glaasje gelegenheid voor gesprekken en om boeken aan te schaffen.

Op 11 oktober vindt de happening plaats in de Allersmaborg aan de Allersmaweg 64 te Ezinge, op 22 november is dat bij de Coöperatie Klooster&Buren in de Nicolaaskerk aan de Sint Jansstraat 8 te Kloosterburen. Aanvangstijd op beide dagen 20.00 uur. In verband met de logistiek is opgave vooraf gewenst. Dat kan digitaal: [email protected].

 

Reacties