Bijeenkomst Hervormingsdag Bedum

Foto: Auwert Postmus

BEDUM – Op donderdag 31 oktober 2019 is het Hervormingsdag. Op die datum in 1517 publiceerde Maarten Luther 95 stellingen op de deur van de slotkapel in de Duitse plaats Wittenberg. Deze gebeurtenis had grote gevolgen voor het leven in Europa.

De betekenis van deze hervormingsbeweging – het begin van de Reformatie en de geboorte van het protestantisme – lag met name op het gebied van kerk, theologie en cultuur. Een vernieuwingsproces dat kerk en wereld heeft veranderd. Ze leidde voorts tot een hervorming van het politieke en sociale leven.

De drie Protestantse gemeenten in Bedum willen graag, evenals voorgaande  jaren, aan deze (kerk)historische ontwikkelingen op een eigentijdse wijze aandacht besteden. Ze willen uit dankbaarheid aan God een bijeenkomst organiseren op Deo volente donderdag 31 oktober a.s. in de Walfriduskerk, ingang Grotestraat te Bedum.

Ds. Huib C. Marchand

Ds. Huib C. Marchand zal spreken over het thema ‘Mens voor God’. Hij zal laten zien hoe Luther dit thema heeft uitgewerkt en in hoeverre dat onze tijd raakt. Het programma bestaat voorts uit afwisselend samenzang en het optreden van het Hervormd Kerkkoor Walfridus te Bedum.  Het orgel zal worden bespeeld door de heer Eddy van Olm.

Er is ruim gelegenheid om over het thema door te spreken. De avond begint te 19.45 uur. Er is een pauze met koffie e.d.. Voor de bestrijding van de onkosten wordt er een (deur)collecte houden. De avond zal omstreeks tien uur worden afgesloten. Het geheel staat onder leiding van ds. Cees Hoek te Bedum.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met Bert Hoorn, tel.nr. 050 3013997 of per e-mail: [email protected]

Reacties