Mooiste liefdesliedjes Neil Young op Andledon

Henri de Vries en Gijsbert Diteweg
Henri de Vries en Gijsbert Diteweg
Foto: Youtube

DEN ANDEL – Aanstaande zondagmiddag (27 oktober) brengt een kleine bezetting van de Neil Young Tribute Band een bijzonder programma rondom de muziek van Neil Young op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel. De Neil Young Tribute, die middag vertegenwoordigd door frontman Henri de Vries en multi-instrumentalist Gijsbert Diteweg, verkent tijdens het optreden in het bijzonder het liefdesrepertoire van de beroemde Canadese singer-songwriter.

De Neil Young Tribute heeft al meerdere malen in volle bezetting met veel succes het podium van Andledon bespeeld. Komende zondag is de setting iets kleiner. Dan zal het publiek kunnen genieten van een kleine afvaardiging, bestaande uit Henri de Vries op zang, gitaar, piano en mondharmonica en Gijsbert Diteweg op gitaar, dobro, banjo, viool en zang.

De titel van de voorstelling die De Vries en Diteweg brengen, luidt ‘De man die denkt dat ie Neil Young is’. “Als dertiger liep hij door de Franse Alpen en luisterde op zijn Walkman naar Down by the River, Sugar Mountain en Like a Hurricane. Hij dacht: ‘Dat lijkt me zo te gek, deze muziek op een podium te maken.’ Als tiener had hij op zijn kamertje de gitaarakkoorden van Sugar Mountain en Harvest al uitgezocht en in 2006, inmiddels veertiger, speelde hij het voor het eerst openbaar On the beach in De Fuut, de vermaarde strandtent in Den Haag.” Zondagmiddag is deze man weer te zien en te horen op Cultuurerf Andledon in een speciale voorstelling waarin de liefdesliedjes van Neil Young voor het voetlicht worden gebracht, aaneengeschakeld door kleine verhaaltjes en anekdotes.

Het optreden van Henri de Vries en Gijsbert Diteweg van de Neil Young Tribute is zondagmiddag van 15.30 – 17:30 uur.

Cookieinstellingen