WAARK met ‘Bevings’ in De Hoogte

Foto: SKKW

GRONINGEN – De Groningstalige theatergroep WAARK toert door Groningen en Drenthe. Op vrijdag 25 oktober staan de actuers met de bijzondere voorstelling ‘Bevings’ in zalencentrum De Hoogte in Winsum. Daarna worden o.a. Pieterburen, Garnwerd en Wehe-den Hoorn aangedaan. 

Als Groningstalige theatergroep ontkom je er niet aan: een voorstelling over het gas, de aardbevingen en alle ellende van dien. Theatergroep WAARK geeft met Bevings een originele draai aan dit gegeven. Al zingend, huilend en lachend geven de acteurs lucht aan hun gevoelens van wanhoop over de hele janboel. Met dit requiem voor de slachtoffers geeft WAARK een stem aan de heftige maar niet altijd zichtbare emoties. Om het uit te zingen, om te jammeren, te schelden, te lachen en daarbij de rug recht te houden. Want hier weg? Dacht het toch niet.

Bevings wordt geregisseerd door Annemarie Prins, actrice, schrijfster, regisseur en WAARK-maker van het eerste uur. De tekst is van acteur, schrijver en regisseur Gerardjan Rijnders, voormalig artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam. Hij ging hiervoor met verschillende Groningers in gesprek en verwerkte hun ervaringen (soms letterlijk) in het stuk. Schrijver en regisseur Ben Smit vertaalde het stuk in het Gronings. Jan Meiborg componeerde speciaal voor Bevings nieuwe muziek.

Voorstellingen in de buurt

Winsum, De Hoogte vrijdag 25 oktober

Pieterburen, Dorpshuis, zaterdag 26 oktober

Garnwerd, Bij Hammingh, vrijdag 8 november

Wehe den Hoorn, ’t Marnehoes, zaterdag 11 januari

WAARK

Theatergroep WAARK maakt al 40 jaar Groningstalig theater. In deze voorstelling spelen weer enkele acteurs uit de eerste voorstelling van WAARK onder regie van Annemarie Prins mee.

Speellijst en kaarten: waark.nl/speellijst

Reacties