Camino Groningen: slotetappe en huldiging Pronkjewailpad

Foto: Pronkjewailpad

GRONINGEN – Op zaterdag 9 november vindt de Camino Groningen plaats. Op deze feestelijke dag worden alle wandelaars gehuldigd die de Noordroute en/of Zuidroute van het Pronkjewailpad in 2019 hebben uitgelopen.

In het tweede Pronkjewailpad-seizoen hebben maar liefst 300 wandelaars de Noord- en/of Zuidroute van het Groningse wandelevenement uitgelopen. De route bracht hen langs én door de pronkjuwelen van Groningen. Gastvrijheid staat centraal bij het Pronkjewailpad. In elk dorp openden ondernemers en andere organisaties hun deuren om de wandelaars te verwelkomen met een stempel op hun stempelkaart én een ‘pronkjewail’: een gastvrij gebaar.

Gastvrije pelgrimstocht
Tijdens de Camino Groningen op zaterdag 9 november lopen de wandelaars in vijf groepen een slotetappe van de Maartenskerk in Middelbert naar de Martinikerk in Groningen (ong. 13 km). Deze pelgrimstocht staat geheel in het teken van Sint-Maarten, die ook symbool staat voor het Pronkjewailpad. De wandelaars krijgen een lichtje mee dat zij onderweg uit moeten delen. Gastvrijheid, rust en bezinning staan onderweg centraal.

Feestelijke huldiging
De huldiging vindt plaats rondom en in de Martinikerk. De wandelaars worden tussen 13:00u en 15:00u feestelijk binnengehaald met muziek. Zij ontvangen hun medaille, een cadeau en kunnen genieten van een Groninger proeverij. Voor de wandelaars die alle 50 kerkenstempels hebben gehaald, wacht een
speciale attentie van Stichting Oude Groninger Kerken.

Reacties