Lezing Pauline Broekema in de Hoogte

Foto: persbericht

WINSUM – Georganiseerd door NUT ’t Hoogeland vertelt Pauline Broekema over haar boek Het uiterste der Zee

Omdat op 12 november 1942 de laatste Joden uit Winsum zijn afgevoerd organiseren wij samen met stichting een Joodse Erfenis Winsum deze lezing, waarin Pauline Broekema het aangrijpende verhaal uit haar boek vertelt van twee Joodse families in Friesland en Groningen.

In een schilderachtig stadje in Noord-Groningen, wonen Meijer Nieweg en Mies Wolf. Vlak voor de inval van de nazi’s zijn ze getrouwd. Hun huwelijk verbindt twee grote Joodse families uit de textiel en de veehandel. Al snel krijgen Meijer en Mies een dochtertje, Sara, maar het jonge gezin wordt uit elkaar gerukt. Vader wordt weggevoerd. Moeder en kind duiken onder in Friesland, gescheiden van elkaar. Na de bevrijding worden Mies en Sara herenigd, maar blijkt het leven niet meer wat het beloofde te zijn.

Een bijzondere ontmoeting vormde de inspiratiebron voor deze roman. Indrukwekkende herinneringen en diepgravend onderzoek waren daarna het vertrekpunt voor Het uiterste der zee. We heten u van harte welkom.

De lezing vindt plaats in Zalencentrum de Hoogte, Kerkpad 8 te Winsum op dinsdag 12 november 2019, aanvang 20.00 uur (van niet leden wordt een kleine vergoeding gevraagd)

Reacties