Rocking Good Folk in the Jolly Cat

Foto: RGF

Deze band brengt een brok energieke muziek!  Lively & quick, sharp & stimulating!  Het klinkt gewoon Brisk!

WINSUM – op zondag 24 november treedt de Belgische band Brisk op in café the Jolly Cat.  Brisk speelde in juni 2017 zijn première meteen in Muziekclub ’t Ey. Na goed twee jaar heeft de band al een palmares om u tegen te zeggen. Zo was Brisk de de huisband van De Ideale Wereld (Canvas), en gaf de groep een reeks stomende concerten op Dranouter Festival, Schots Weekend en de Belgian Journey van Tomorrowland. En ook in Nederland was Brisk al enkele keren te bewonderen. Van een vliegende start gesproken!

Niet verwonderlijk als je weet dat Gunnar Van Hove (fluit & whistles) en Jeroen Knapen (gitaar, zang) deel uitmaken van de groep. Zij speelden enkele jaren geleden als DAOU op de podia van Zilleghem Folk, M’eire Morough, ’t Ey. Als fluitist in Moragh leerde Gunnar de immer sympathieke Wim Moons kennen. Ruim 20 jaar is Wim gesetteld in de inlandse Keltische wereld. Als zanger en bodhranspeler stond hij al met diverse bands op binnen- en buitenlandse podia. Naomi Vercauteren is specialiste in de Ierse fiddlemuziek en maakt het plaatje helemaal compleet. Zij studeerde af op het conservatorium met een eindproject over het booggebruik in de Ierse folkmuziek. Ze brengt niet alleen charme maar ook vioolwerk van de bovenste plank.

  • Cosmopolitan European Celtic music played with vigour. (The Living Tradition – UK)
  • Een idyllisch en prettig verblijf op een fris lentegroen, muzikaal vakantie-eiland. (FOLK Magazine – België)
  • Their conduct is intoxicating and bursting with energy. (FolkWorld – Germany)
  • Brisk semble à la hauteur de ses ambitions. (Le Canard Folk – Belgique)

Kaarten voor donateurs € 11,50, in de voorverkoop € 12,50 en aan de deur € 15,00.  Verkrijgbaar via de Rocking Good Folk website, via de ticketlijn op 06 3939 1954, via de Eventbrite website en tijdens openingstijden bij The Jolly Cat.

Locatie: Café The Jolly Cat, Hoofdstraat W 5a, 9951 AA Winsum

Deur open om 14.00 uur, aanvang van het optreden om 14:30 uur.

 

Reacties