Energieke jazz op Andledon met de AcoustiCats

Foto: Jasper Blokzijl

DEN ANDEL – Aanstaande zondagmiddag – 17 november – vindt op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel een optreden plaats van de AcoustiCats. Het repertoire van dit jazzkwartet onder leiding van pianist Jasper Blokzijl strekt van swingende klassiekers uit de jazzswing-periode tot modernere Latijns-Amerikaanse muziek en bewerkingen van popsongs.

De AcoustiCats (voorheen de Gypsy Swings) is een energiek akoestisch jazzkwartet dat naast Jasper Blokzijl op piano bestaat uit de gitaristen Ronald Kamphuis en Hendrik Jan de Jong en contrabassist Michael Nieuwenweg. Een belangrijke bron van inspiratie voor het viertal is de zogenaamde “jazz manouche”, ook wel “gipsyjazz” genoemd. Kenmerkend voor deze muziek is de ritmegitaar die de rol van het drumstel overneemt. Door het toevoegen van piano aan de traditionele “jazz manouche” bezetting creëren de AcoustiCats een uniek en geheel eigen geluid.

Het optreden van de AcoustiCats start zondag 17 november om 15:30 uur en duurt tot ongeveer 17:30 uur. De entree bedraagt € 10,-.

 

Meer info: www.andledon.nl

Cookieinstellingen