Kerstmuziek van Hunsingo in Allegunda en bibliotheek Bedum

Foto: Pixabay

BEDUM – Op 12 december verzorgt Muziekschool Hunsingo een kerstconcert in Zorgcentrum Alegunda Ilberi in Bedum. Ook in de Bibliotheek geven leerlingen en docenten dit jaar weer acte de présence: in de week voor Kerst klinkt er elke middag stemmige kerstmuziek. De toegang bij beide evenementen is gratis, iedereen is welkom.

Dit jaar is het weer gelukt een mooi programma samen te stellen voor een kerstconcert van leerlingen van Muziekschool Hunsingo. In de recreatiezaal van het Bedumse zorgcentrum Alegunda Ilberi treden leerlingen koper, viool, gitaar, zang, klarinet, dwarsfluit, één van de twee Hunsingo popbands en het Hunsingo popkoor &core op voor ouders, familie, vrienden en bekenden. Ook een aantal bewoners van Alegunda is uitgenodigd.

En ook het uitzoeken van boeken en films voor de feestdagen wordt in Bedum wel een heel sfeervolle gebeurtenis. In de week voor Kerst zijn er stemmige klanken te beluisteren in de bibliotheek. Elke middag klinkt er live kerstmuziek in de bibliotheek. Van maandag tot en met vrijdag  kunnen bezoekers genieten van jonge koperblazers en violisten, piano- en gitaarmuziek, dwarsfluit, saxofoon, klarinet, zang en slagwerk. Leerlingen en docenten van Muziekschool Hunsingo laten graag horen en zien wat ze aan kerstmuziek in huis hebben tijdens openbare lessen en optredens. De Bibliotheek van Bedum is gevestigd in De Meenschaar aan de Kapelstraat 9. Ook wie geen boeken of films wil uitzoeken, is van harte welkom om de jonge muzikanten aan het werk te zien! De toegang is gratis.

PROGRAMMA

Maandag 16 december

15.00 – 15.30 uur: leerlingen koper (docent Jan Werkman)

Dinsdag 17 december

16.30 – 17.30 uur: leerlingen viool en gitaar (docenten Christel Postma en Martin Mendelts)

Woensdag 18 december

14.15 – 17.00 uur: leerlingen klarinet, gitaar en piano (docenten Monique Gruppen, Martijn Deuling en Paulien Seinen)

Donderdag 19 december

15.30 – 17.30 uur: leerlingen saxofoon, dwarsfluit en slagwerk (docenten Lindy Adema en Grétia Wierenga)

Vrijdag 20 december

14.30 – 17.30 uur: leerlingen piano, zang en slagwerk (docenten Hugo Sloterdijk, Anne-Lie Persson en Grétia Wierenga)

Voor info: www.muziekschoolhunsingo.nl of neem contact op met

Hans Elbersen, coördinator Muziekschool Hunsingo: 06 24 68 38 61 / 050 – 301 7760

Reacties