Veel belangstelling fietscursus nieuwe Nederlanders

Foto: Fietsersbond

BEDUM – Dat er behoefte is aan een fietscursus voor nieuwe Nederlanders is wel duidelijk. Binnen 2 weken na de start van de cursus in oktober groeide de groep van 5 naar maar liefst 13 deelnemers. Nieuwe Nederlanders, zowel asielzoekers als andere migranten, zijn vaak niet met fietsen opgegroeid zoals wij. Het kunnen fietsen is niet alleen handig om van A naar B te komen, maar fietsen is ook goed voor de inburgering en vergroot de zelfstandigheid.

Dit weten MJD, onderdeel van Beweegteam Het Hogeland, en Colourful Het Hogeland maar al te goed en vroegen daarom gezamenlijk subsidie aan voor de aanschaf van vouwfietsen voor een fietscursus die in oktober in Bedum van start ging. De fietscursus voor nieuwe Nederlanders werd rustig opgebouwd: deelnemers startten met oefenen met balans houden door te lopen op de fiets, daarna stapsgewijs naar zelfstandig fietsen om uiteindelijk te fietsen in het verkeer. De resultaten waren boven verwachting, meer dan de helft van de groep kon na 5 lessen al fietsen!

LTC Bedum stelde hun kantine beschikbaar voor koffie en thee en een ruimte om theorieles te geven. In De Beemden mogen de fietsen gestald worden en bij slecht weer mocht er zelfs binnen geoefend worden. Een mooie samenwerking tussen verschillende partijen om nieuwe Nederlanders te activeren door hen een fietscursus aan te bieden.

Reacties