Goede voornemens? Volg een cursus Digisterker

Klik en Tik
Foto: Archief HN

HET HOGELAND – Goede voornemens?  Wel eens aan computeren gedacht maar nog nooit gedaan? Pak nu de kans om in 2020 te leren omgaan met de computer. De bibliotheken in de gemeente Het Hogeland bieden de gratis cursussen Klik en Tik en Digisterker aan.

De cursus Klik & Tik: tijdens deze cursus doorloopt u in eigen tempo de stof. Er is  begeleiding en ondersteuning van docenten aanwezig.   De cursus bestaat uit drie onderdelen:

  1. Basisvaardigheden, leren omgaan met de computer, de bediening, het toetsenbord
  2. Internet, leren zoeken op internet, websites raadplegen, kopen via internet, internetbankieren
  3. Sociale media, leren over facebook, skype, whattsapp, Instagram, Linkedin, You Tube

Het is niet verplicht om alle drie de modules te volgen, als u alleen 1 en 2 wilt doen is dat ook mogelijk.  Heeft u onlangs een Ipad of tablet aangeschaft, dan is het mogelijk om bij ons Klik en Tik, de Tablet te volgen. Deze is geschikt voor zowel Ipad en/of Android tablets.

De cursus Digisterker: deze cursus bestaat uit 4 lessen van twee uur en helpt u om beter uw weg te vinden bij de elektronische overheden. Gecertificeerde docenten van de Bibliotheek geven de cursus.

De overheid doet steeds meer via het internet en vraagt u daar gebruik van te maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, het zoeken naar werk of het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen zijn hier nog niet (voldoende) vaardig in.  Een belangrijk onderdeel van deze cursus is dat u leert hoe u van de nieuwe website van de gemeente Het Hogeland gebruik kunt maken, denk bv. aan het maken van een afspraak of aanvragen van een nieuw paspoort. Sinds we met de cursussen begonnen in 2016 zijn er al meer dan 115 cursisten geweest.

Een gratis cursus laat je toch niet lopen? Wacht niet langer en geef u op. Pak de telefoon en meld u aan via 088-5061868 of stuur een mail aan [email protected] U kunt ook binnenlopen bij de lokale bibliotheek en u opgeven bij de balie.

De cursussen wordt gegeven in Bedum, Leens, Uithuizen en Winsum en starten het gehele jaar door. Op maandag in Winsum, op dinsdag in Leens en Bedum en ’s woensdags in Uithuizen.

 

Reacties