Eva Ouden Ampsen exposeert in kerk Adorp

Foto: Eva Ouden Ampsen

ADORP – De Culturele Commissie Adorp/Sauwerd/Wetsinge heeft één kunstenaar uitgenodigd om in maart te komen exposeren: Eva Ouden Ampsen. De expositie wordt gehouden op 7, 8, 14 en 15 maart in de kerk van Adorp. Tijdens deze tentoonstelling zal men verrast zijn door de verscheidenheid van haar werk.

Op zaterdag 7 maart zullen Anja Lensen en Maria van der Holst  om 14.00 uur de expositie muzikaal openen. De expositie is op genoemde dagen van 14.00 tot 17.00 uur te bezoeken, de toegang is gratis.

Eva Ouden Ampsen

Het werk van Eva heeft een onmiskenbare eigen stijl. Decoratief met Japanse elementen en referenties naar de Oostenrijkse kunstenaar Gustav Klimt. Eva werkt in brons, hout, klei, karton en papier. Haar werk uit zich in vele vormen, zoals vazen, schalen, halssieraden, tasjes en beelden. Daarnaast maakt ze schilderijen van honderden stukjes gescheurd papier en portretten in pastelkrijt.

Fascinerend zijn de haast manshoge vazen van zowel keramiek als van het Dagblad van het Noorden. Ja, echt alleen het Dagblad en geen enkele andere krant is tot papier-maché verwerkt en vervolgens tot vaas.

Met haar werk hoopt Eva Ouden Ampsen schoonheid en balans over te brengen. Inspiratie haalt zij uit afbeeldingen van oude Japanse houtsneden en haar eigen fantasie. Bijzonder is het gebruik van een zeer verfijnde vorm van de stiptechniek.

Vast thema in het werk is het vrouwenportret en vaak keert  hierin de geisha terug. De fascinatie door Aziatische kunst ontstond tientallen jaren geleden toen de kunstenares twee antieke vazen kocht van Japans porselein met daarop een vrouwenportret.

Reacties