Ralph de Jongh zondag naar Andledon

Foto: ralphdejongh.com

DEN ANDEL – Komende zondagmiddag (1 maart) vindt op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel een solo-optreden plaats van bluesfenomeen Ralph de Jongh. De Jongh (zang, gitaar, mondharmonica) schrijft en produceert zijn eigen muziek en speelt energieke blues, onder ritmische begeleiding van zijn houten klompen.

Ralph de Jongh (Roosendaal, 1975) kocht van zijn eerstverdiende geld zijn eerste gitaar. Na een aantal gitaarlessen gaf zijn gitaarleraar het alweer op; Ralph was inmiddels beter geworden dan zijn leraar. Iedere dag van het jaar hield Ralph de gitaar vast en werd daarmee één van de meest bijzondere en talentvolste bluesartiesten die Nederland rijk is. In 2004 werd Ralph opgemerkt door niemand minder dan Harry ‘Cuby’ Muskee, die Ralphs talent erkende en werd geraakt door zijn muziek. Muskee nam Ralph mee op tournee als voorprogramma van zijn Cuby + The Blizzards, waarmee hij een grote groep trouwe fans vergaarde. Ralph de Jongh heeft sindsdien een grote carrière opgebouwd als bluesmuzikant. Niet voor niets werd hij in 2011 door de Amerikaanse ‘Robert Johnson Foundation’ uitgenodigd om twee optredens te doen voor het 100 jarige Robert Johnson jubileum festival. Hij heeft inmiddels vele albums uitgebracht (zowel op cd als op vinyl). Komende zondag speelt Ralph voor de tweede keer op het podium van Andledon.

Het optreden van Ralph de Jongh start zondag 1 maart om 15:30 en duurt tot ongeveer 17:30. De entree is niet gratis.

!! Mocht u zondag niet kunnen, een dag eerder – zaterdag 29 februari om 19.00 uur – treedt Ralph de Jongh op tijdens ‘Schrikkelfest’ in Baflo, hemelsbreed drie kilometer verderop. !!

Cookieinstellingen