Komende zaterdag geen feest in Warffum

Q-Music Foute Uur XXL 2019
Foto: Ricardo Damminga Fotografie

WARFFUM – Het muziekevenement ‘Q-music Foute Uur XXL’ dat op zaterdag 14 maart in de Op Roakeldaishal in Warffum zou worden gehouden is gecanceld. 

De regering heeft besloten dat alle bijeenkomsten en evenementen waar meer dan 100 mensen verwacht worden, vanwege de coronacrisis worden afgezegd. Dat maakte premier Rutte donderdagmiddag bekend tijdens een persconferentie.

De maatregelen gelden vooralsnog tot en met 31 maart. Concerten, sportevenementen en andere grote bijeenkomsten zijn dus voorlopig uit den boze. 
Mede-organisator Reinder Torrenga over het cancelen van het feest: “’t Is toch wat. Ja, we moeten het feest afketsen! Vanochtend nog contact gehad met de gemeente en het leek allemaal goed te komen. En dan vanmiddag het bericht van de minister-president. Heel jammer, maar het is niet anders. Ik had het graag anders gezien.”De organisatie van het feest in Warffum zit donderdagavond bijeen om te kijken hoe nu verder. Het evenement verschuiven naar later dit jaar? Kun je dan hetzelfde bieden?  Is er ruimte tussen andere evenementen in de buurt? Hoe wordt de afhandeling gedaan van de reeds gekochte kaarten voor het evenement? Het zijn slechts enkele vragen waar ongetwijfeld over gepraat zal worden, evenals de vraag over wie de reeds gemaakte kosten zal moeten betalen. Nadere informatie volgt.
Net als ‘Q-music Foute Uur XXL’ zal ook Sunsation in Middelstum geen doorgang vinden. Ook daar zullen dezelfde vragen op de bestuurstafel komen. 
 

 

Reacties