Kampvuurconcert Andledon met Gerry Wolthof

Foto: Luc Bezemer

DEN ANDEL – Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel start komende zaterdagavond (22 augustus) zijn nieuwe seizoen 2020-2021 met het traditionele kampvuurconcert. Dit jaar wordt het concert verzorgd door Gerry Wolthof, die – voorzien van akoestische gitaar, mondharmonica en karakteristieke stem – werk zal spelen van Neil Young, Bob Dylan en andere grootheden uit de Amerikaanse folkscene van de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw.

Gerry Wolthof maakt muziek sinds 1979. Hij speelde en speelt in meerdere bands, waarvan Still Going West en The Neil Young Mirror Band (een tribute band) de bekendste zijn. Met deze bands maakte Gerry drie  cd’s en treedt door het hele land op. Landelijke bekendheid kreeg Gerry in 1985 na een optreden in de Soundmix Show met het nummer Comes a Time van Neil Young. Gerry treedt nu hoofdzakelijk solo op, waarbij hij eigen werk ten gehore brengt en covers speelt van Neil Young, Bob Dylan, Cat Stevens, The Beatles en vele anderen.

Met het door Gerry Wolthof verzorgde kampvuurconcert trapt Cultuurerf Andledon zijn nieuwe seizoen 2020-2021 af. Na het concert van Gerry volgen optredens van de Finse singer-songwriter Catself (vrijdagavond 28 augustus), The Assassenachs (zondag 30 augustus) en – op zondag 6 september – het ‘mini fantasy festival’ Kleintje Kingsday. Vanwege de geldende coronamaatregelen wordt aangeraden van te voren een plaats te reserveren, zowel voor het komende concert als de optredens die volgen.

Het buitenoptreden van Gerry Wolthof start zaterdag 22 augustus om 20:00 en duurt tot ongeveer 23:00. Bij onverhoopt slecht weer zal het concert naar binnen worden verplaatst. De toegang tot het kampvuurconcert is niet gratis.

Cookieinstellingen