Zomermarkt bij Werken Metzorg

Ruimte genoeg om volgens de corona-regelgeving een markt te organiseren
Foto: Werken Metzorg

GRONINGEN – Werken Metzorg organiseert op vrijdag 28 augustus (Bommen Berend) en zaterdag 29 augustus een zomermarkt op haar terrein aan de Winsumerweg 1 in Groningen. Beide dagen bent u tussen 10.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom.

Onder het genot van een hapje of drankje uit het Paviljoen kunt u bij rondkijken. Er worden producten verkocht uit eigen tuin en ateliers. De deelnemers maken zeer uiteenlopende producten, zo is er onder andere houtbewerking en een kaarsenmakerij. Verder verkopen ze tweedehands boeken, cd’s en dvd’s en meer. Zo ook de welbekende Makkelijke Moestuin-zaden en grond. Ook is het mogelijk om op het terrein rond te kijken door middel van een rondleiding langs o.a. de Voedseltuin, waar groente wordt geteeld voor de Voedselbank.

Kortom, er is genoeg te doen. Het terrein is heel ruim zodat er makkelijk aan de anderhalve meter afstand in verband met corona kan worden voldaan.

Kijk voor meer informatie op de website: www.werkenmetzorg.com

Wie zijn wij?

Aan de rand van Groningen, grenzend aan het Hogeland maar toch nog in de stad ligt een heel bijzondere plek. Het is de groene ruimte van Werken Metzorg, een stichting voor volwassenen met psychosociale en/of psychiatrische problemen. Een oase in de stad, een andere wereld! We zitten net om de hoek bij Noorderhoogebrug aan de Winsumerweg 1. Aan de ene kant zie je flats en drukke wegen maar als je bij ons het terrein oploopt valt dat helemaal weg. In ons groene rustoord is een paviljoen met terras, ruimtes voor creatief werken, zoals houtbewerking of kaarsen maken en onze tuin met boomgaard en bijenkast .

Het leuke is dat we hier niet in een afgesloten hoekje van de samenleving aan het werk zijn. Ons terrein is voor iedereen toegankelijk. Zo hebben we bijvoorbeeld ons Paviljoen, van de bekende Groninger architect J.H.M. Wilhem (1911-1971), die veel gebouwen in Groningen heeft ontworpen, waaronder ook de grote aula op Selwerderhof en de Emmabrug in de stad. Helaas waaide vorig jaar het dak van het paviljoen tijdens de storm Ciara, maar dat zit er inmiddels weer stevig op. Het paviljoen is een van de bijna 600 ‘Rustpunten’ langs fietsroutes en wandelpaden in Nederland. Even opladen onderweg!

Even verder op ons terrein, voorbij de creatieve ruimtes, zijn onze tuinen. We hebben een eigen vaste plantentuin,die nu volop in bloei staat. Daarnaast is er een stuk tuin waar we diverse groenten telen speciaal voor de voedselbank! Dat is een samenwerking waar we heel trots op zijn. En als je eens een kijkje komt nemen op de tijd en je kijkt om je heen, kijk je zo het Groninger maren-landschap in, een grote groene ruimte met veel vogels. Ook de korenmolen Wilhelmina in Noorderhoogebrug ligt dan in je blikveld.  En heeft u kleine klussen in huis maar geen grote portemonnee? De Klusbus is ook van ons. Tegen een geringe vergoeding hangen we lampen voor u op, doen we klein tuinonderhoud, halen we bestelde spullen voor u op en monteren we die eventueel. Alles hierover, ook de tarieven, staat op de website onder het kopje Klusbus MetZorg.

Onze doelstelling is om volwassenen met psychiatrische en/of psychosociale problemen weer op weg te helpen met dagbesteding, re-integratie en als het kan een werk/leertraject. We werken hiervoor met gekwalificeerde begeleiders. Op onze website leggen we dat allemaal uit. Ons doel is samengevat in de slogan: zinvol je dag doorkomen en met een glimlach weer naar huis gaan. We hopen u als bezoeker ook een glimlach mee te geven.

Reacties