Kleinschalig muziekfestival ‘Kleintje Kingsday’ op Andledon

Whatever's Left
Whatever's Left
Foto: Andledon

DEN ANDEL – Aanstaande zondagmiddag (6 september) organiseert Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel van 13:00 tot 18:00 het muziekfestival ‘Kleintje Kingsday’.  Het betreft de kleinere variant van het jaarlijkse Kingsday Festival, dat in verband met de coronamaatregelen geen doorgang kon vinden op Koningsdag 2020.

Tijdens de middag in fantasysferen, die bij mooi weer in de ruime tuin van het Cultuurerf zal plaatsvinden, staat zoals gebruikelijk de muziek centraal. Een drietal acts zal optreden voor het publiek. Een eerste act betreft het trio Parsley, bestaande uit Marieke Lesparre (Keltische harp), Hans Elzinga (gitaar) en Maaike de Waal (Irish flute, dwarsfluit en whistles). Het drietal, dat vorig jaar onder meer heeft optreden op het fantasyfestival Elfia, speelt op akoestische wijze Keltische traditionals en eigen nummers. Een tweede groep die zal optreden betreft de band Whatever’s Left. Deze opkomende Folk Rock band heeft in de voorgaande jaren vele festivals en kroegen mogen meenemen in de Ierse sfeer. De band speelt bekende en minder bekende covers  van bands als Flogging Molly, Fiddlers Green, Dropkick Murphys en Alestorm. Daarnaast werken ze hard aan een eigen folkrepertoire. De derde act die tijdens de fantasymiddag zal optreden is The Jolly Gents. Het duo, bestaande uit Sjoerd van Ravenzwaaij en Tom van Aarle, speelt uptempo folk op banjo en accordeon. Op Andledon spelen ze nummers van hun eerste cd, die onlangs is uitgebracht.

Het ‘Kleintje Kingsday’-festival start 6 september om 13:00 en duurt tot 18:00. Het aantal bezoekers is beperkt. Gasten dienen van te voren een plaats te reserveren via het mailadres van Andledon ([email protected]). De entree is niet gratis.

Cookieinstellingen