Alex Boerema exposeert met ‘Binnendijks-Buitendijks’ in bezoekerscentrum Waddenkust

Lauwersmeer/Kollumerwaard
Foto: Alex Boerema

PIETERBUREN – Alex Boerema exposeert t/m het eind van het jaar In bezoekerscentrum Waddenkust in Pieterburen met ‘Binnendijks-Buitendijks’, een fotoserie van de voormalige Lauwerzee, samengesteld uit zijn archief, aangevuld met een aantal nieuwe foto’s. De serie is gemaakt in het kader van het 50-jarig bestaan van het Lauwersmeer.

Boerema (1963) is fotograaf, ontwerper en informatiesysteemspecialist. Hij woont en leeft in het meest noordelijke gebied van Nederland, aan de Groninger Waddenkust of zoals hij het zelf steevast noemt: Top of Holland.

In het begin van de jaren tachtig volgde hij de vakopleiding fotografie aan de Nederlandse Fotovakschool in Apeldoorn. Tegelijkertijd werkte hij als forensisch fotograaf bij het politiekorps in Groningen en daar leerde hij de fijne kneepjes van het vak. Na een saneringsronde binnen het korps werkte hij als laborant en later als verkoper bij een van Groningen’s meest gerenommeerde fotospeciaalzaken.

De expositie is tot 31 december te bezichtigen, van dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Reacties