Vaarexcursie naar gemaal De Waterwolf

Foto: Visserijmuseum Zoutkamp

ZOUTKAMP – Het Visserijmuseum aan de Reitdiepskade in Zoutkamp organiseert op dinsdag 13 en donderdag 15 oktober een excursie naar gemaal De Waterwolf met de historische garnalenkotter ZK 4 Albatros.

In november 2020 is het honderd jaar geleden dat De Waterwolf in gebruik werd genomen. Dit icoon aan het Reitdiep vervult een sleutelfunctie in de afvoer van overtollig water richting de Waddenzee. Dankzij het gemaal houden inwoners van Groningen nog altijd droge voeten.

Het middagvullende programma start om 13.00 uur en bestaat uit een bezoek aan het Visserijmuseum, een vaartocht over het Reitdiep van Zoutkamp naar Electra en vice versa (inclusief koffie/thee met koek) en een unieke rondleiding in gemaal De Waterwolf ter ere van het honderdjarig bestaan van dit rijksmonument. Rond 16.30 uur meert de ZK 4 weer aan in de haven van Zoutkamp. Uitgebreide informatie is te vinden op www.visserijmuseum.com.

De kosten voor dit herfstarrangement bedragen € 20,00 per persoon. Vanwege de coronamaatregelen is er plaats voor maximaal negen passagiers. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via telefoonnummer 06-39349874 of per e-mail: [email protected]. De excursie gaat alleen door bij voldoende deelname en onder goede weersomstandigheden.

Cookieinstellingen