De Rijdende Popschool komt naar Adorp!

Foto: WinsumNieuws

De Rijdende Popschool gaat van start met Popschool Adorp! Op vrijdag 2 juni 2017 is er een gratis en geheel vrijblijvende kennismakingsles voor iedereen vanaf 8 jaar in Jeugdsoos ‘t Hoekje. Na de kennismakingsles zal er wekelijks worden lesgegeven. Popschool Adorp wordt georganiseerd in samenwerking met dorpsbelangen Adorp en Jeugdsoos ‘t Hoekje.

De Rijdende Popschool, een stichting die zich ten doel stelt zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen kennis te laten maken met muziek, is al een aantal jaren actief in dorpen in Groningen en Drenthe. In de deelnemende dorpen worden Popscholen opgericht. Hier wordt popmuziek gemaakt in een bandje, onder leiding van een bandcoach. Deelnemers worden ingedeeld in een bandje met 5 of 6 anderen van dezelfde leeftijd. Met dit bandje gaan ze popliedjes instuderen die ze zelf uit mogen kiezen, in overleg met de bandcoach. In een bandje speel je elektrische gitaar, basgitaar, keyboard of drums. Je kunt ook zingen natuurlijk.

Om mee te doen met Popschool Adorp is het niet nodig om een instrument te kunnen bespelen of noten te kunnen lezen. Je hoeft ook niets mee te nemen, want De Rijdende Popschool komt naar de dorpen toe met alles wat nodig is om muziek te maken in een band.

Waar:                         Jeugdsoos ‘t Hoekje, Provincialeweg 37

Wanneer:                   2 juni 2017

Tijd:                           16.00 – 18.00

Voor wie:                   iedereen vanaf 8 jaar (ook jongeren en

volwassenen zijn  van harte welkom!)

 

EchtErik Festival

Op 17 juni vindt het EchtErik Festival plaats in MartiniPlaza Groningen. Hier komen alle leerlingen van De Rijdende Popschool optreden in verband met het vijfjarige bestaan van de stichting. Het belooft een prachtig festival te worden met veel lezingen, workshops en vooral veel muziek van o.a. Traumahelikopter, Inge van Calkar en Sväva! kijk op www.echterikfestival.nl voor het complete programma!

Cookieinstellingen