“Kind van de duivel” wil meloen

Foto: Openbaar domein

Graspop Baflo deinst er niet voor terug om controversiële artiesten in het programma op te nemen. Vorig jaar bijvoorbeeld stond rapper Ronnie Flex op het Dancestage-podium. De artiest stond er om bekend dat hij vaak trammelant had met het publiek, vooral omdat hij zijn fans regelmatig een bierdouche gaf. Dankzij het uiterst gedisciplineerde publiek ging het vorig jaar in Baflo net goed.

Dit jaar is op het laatste moment rapper Tim Kimman, alias Jebroer, aan het programma toegevoegd, ook al erg gewaagd.

Ophef

In het gelovige Hardinxveld ontstond veel ophef over het optreden van de rapper Jebroer. De rapper had samen met producer Paul Elstak veel succes met het nummer ‘Kind van de duivel’ maar in dat nummer werd volgens de Christenen de spot gedreven met Jezus en drank en drugs verheerlijkt. JeBroer lag er niet wakker van. Hij vond het wel heftig dat hij stapels brieven kreeg met de bedoeling om hem te bekeren. JeBroer zei daarover: ,,De brieven waren geschreven door kinderen, waarin stond dat ik naar Jezus moest gaan luisteren. Die kinderen konden notabene nét schrijven. Ik denk dus dat een boze leerkracht de jongens en meisjes heeft aangespoord dit soort brieven te schrijven. Dat vind ík dus eng.”

In 2014 vertelde Tim in de Dinoshow, waar zijn artiestennaam vandaan komt. ‘Jezus, lijkt je-zus, en ik ben Je-broer. Uiteindelijke moeten mensen in mij geloven’ aldus de zanger.

Over Kind van de duivel’

De videoclip en tekst zijn heftig. De verhaallijn: Een jongen zit met zijn ruziënde ouders aan tafel. ‘Ik ben een kind van de duivel’, playbackt het kind dat een keurig blouseje draagt. Hij smijt zijn knuffels weg, stift een doodskop op de muur en sluipt weg met een pistool. Na een lange dag keert het kereltje terug bij zijn bezorgde ouders. Tussen hen in op de bank gaat het wapen alsnog af. De laatste shot is een begrafenisdienst waarin de jongen wordt herdacht.

Op de omslag is de rapper te zien als beeld met doornenkroon te zien.

Jonge mensen zijn helemaal gek op JeBroers teksten, maar niet iedereen is er zo van gecharmeerd. Schooldirecteuren van verschillende scholen willen graag dat het stopt. Woorden als ‘walgelijk’ worden genoemd.

JeBroer kwam een tijdje geleden ook weer negatief in het nieuws toen hij een fan van het podium afschopte. Hoe het morgen op GrasPop zal gaan is afwachten. Of JeBroer het nummer “Kind van de duivel” zal rappen is niet met de GrasPop-organisatie besproken, wél dat er een meloen in zijn kleedkamer moet klaarliggen!!

Cookieinstellingen