Sinterklaas fopt de kinderen in Uithuizen

UITHUIZEN – Het was afgelopen zaterdag een drukte van jewelste op de brug aan het einde van het Westerwijtwerdermaar. Honderden kinderen waren met (groot-) ouders op de aankomst van Sinterklaas afgekomen, de spanning was duidelijk merkbaar.

Rond half twee leek er iets te gebeuren. De lichten van brug Zandeweer gingen op rood, de slagbomen dicht en de brug omhoog. Twee snelle boten voeren onder de brug door. Zoals alle kinderen was zelfs burgemeester Marijke van Beek in de veronderstelling dat Sinterklaas naar de haven kwam varen, maar eenmaal op oogafstand was de Goedheiligman niet op een van de boten te zien, alleen zwarte Pieten!!
 
Menig kindergezichtje ging iets minder vrolijk staan, waar was Sinterklaas?
Lang werden de kinderen niet in spanning gehouden. Terwijl iedereen nog naar de haven keek, kwam er ineens luide muziek van de andere kant. Over de Snik kwam een trekker met daarachter een stoomafblazende pakjesboot en op de boot stond hij dan, SINTERKLAAS!
Sint en zijn Pieten hadden de kinderen gefopt.
De verwarring duurde niet lang, iedereen draaide zich om naar de stoomboot en de kinderen begonnen spontaan te zingen, al bleef er ééntje wel heel verbaasd kijken. (zie foto).
De Pieten kwamen, net als de burgemeester, snel naar de boot.
Na de nodige foto’s en filmpjes nodigde de Sint iedereen uit om achter hem aan naar de Blink te gaan, om daar een feest te vieren en zo geschiedde!

 

 

Cookieinstellingen