Speelgoedactie minima, Goedheiligman blijkt vrouw

Goedheiligman is een bijnaam van Sinterklaas.

De naam goedheiligman heeft Sinterklaas te danken aan een oude legende uit de zeventiende eeuw. In deze legende helpt Sinterklaas drie meisjes die graag willen trouwen. Hun vader is arm en heeft geen geld om de bruidsschat te betalen. Als Sinterklaas dit hoort wil hij de meisjes helpen, de Sint staat namelijk bekend om zijn liefdadigheid.

Liefdadigheid in de geest van Sinterklaas was de reden dat Beth Bijsterveld uit Warffum vijf jaar geleden de actie ‘Sinterklaas inzamelingsactie voor Voedselbank en Minima’ opstartte. Haar huiskamer deed dienst als opslagruimte en ze maakte dat veel kinderen toch een cadeautje van Sinterklaas kregen.

 

Het is donderdag 23 november 2017. Uit een zaal van zalencentrum Concordia in Baflo klinkt gelach, vrouwengelach!

In de zaal vermaken zes vrouwen zich met honderden knuffels, daarom het gelach. Na binnenkomst van zo’n vreemde verslaggever (met fototoestel) worden snel de werkzaamheden weer opgepakt. Honderden cadeautjes moeten nagekeken, geselecteerd en op de goede plaats neergezet worden, het lijkt monnikenwerk.

 

Andrea Sijnstra uit Ulrum en Hanneke Hoeksema uit Bedum hebben eigenlijk geen tijd, maar nemen die toch even om te vertellen waar het om draait.

Hanneke: “De werkgroep ‘Sinterklaas inzamelingsactie voor Voedselbank en Minima’ gunt ieder kind een fijn Sinterklaasfeest, ook die uit gezinnen komen die gebruik maken van de voedselbank en/ of leven van een minima.

 

De werkgroep, die na overleg met de voedselbank, is ontstaan, heeft voor kinderen uit de BMWE-gemeenten, 312 meisjes en 248 jongens, via scholen, winkels, bedrijven en particulieren, gebruikt en nieuw speelgoed ingezameld. Veel van de acties zijn terug te vinden op de Facebookpagina.”

De inzamelingsactie is een succes, een groot succes. De zaal staat al behoorlijk vol, terwijl er nog heel veel presentjes moeten worden opgehaald. De werkgroep wordt nagenoeg niet financieel gesteund. Het is geen Stichting, ze hebben geen bankrekening. Ze heeft eigenlijk alleen maar Goedheiligvrouwen, die met liefde en warmte het enorme karwei proberen te klaren.

Komende week moet alles klaar zijn, want dan komen de ouders cadeautjes uitzoeken voor hun kinderen. De voedselbank heeft daartoe hun cliënten een uitnodigingsbrief gestuurd. Mensen die geen cliënt zijn bij de voedselbank, maar wel tot de minima (tot 120%) behoren kunnen de uitnodigingsbrief ophalen  bij Maxima Winsum.

Hoort u bij de doelgroep, dan kunt u óók de uitnodigingsbrief hier openen, downloaden, uitprinten en meenemen naar de uitgiftedagen op donderdag 30 november of vrijdag 1 december.  De uitgifte is in zalencentrum Concordia, Wier 1 in Baflo.

 

Tijdens de uitgiftedagen worden er nog een aantal prachtige cadeaus verloot. Een aantal bedrijven hebben de prijzenpot goed gevuld, vrijkaartjes om te zwemmen, karten, kaarsen maken, een radiografisch bestuurbare auto en nog veel meer.

 

Heeft u nog vragen? Stuur dan een e-mail naar [email protected] of [email protected]

 

 

Cookieinstellingen