Tevredenheid over De Hoge Vier

Foto: Archief WinsumNieuws

Wethouder Bert Westerink is tevreden over het eerste seizoen dat zwembad De Hoge Vier in Winsum heeft gedraaid onder het nieuwe Stichtingsbestuur. Door de overdracht waren er wel aanvangsproblemen, maar het nieuwe Stichtingsbestuur, de gemeente en de vrijwilligers hebben er voor gezorgd dat het zwembad  een goed seizoen achter de rug heeft.

Stijgende bezoekersaantallen
Het bad is bezocht door 30.000 bezoekers, tegen 28.000 vorig jaar,  en er zijn meer abonnementen verkocht dan in het voorgaande seizoen. 783 dit seizoen tegen 487 vorig seizoen. De wethouder heeft met het Stichtingsbestuur geëvalueerd en de uitkomst gedeeld met de gemeenteraad.
Klein exploitatietekort
Het seizoen wordt afgesloten met een klein exploitatietekort. De totale meerkosten voor de gemeente bedragen
€ 18.000,00. De kosten zijn hoofdzakelijk ontstaan door de overdracht. Bestaande contracten moesten worden ontbonden en er moest mensen worden ingehuurd om het zwembad gereed te krijgen voor het zwemseizoen. Het slechte weer heeft ook invloed gehad op de inkomsten. Burgemeester en wethouders achten het tekort acceptabel, te meer omdat het zwembad jaarlijks slechts een geringe subsidiebijdrage ontvangt. Bovendien was een deel van de uitgaven in het afgelopen seizoen eenmalig.
Stichtingsbestuur tevreden
Het Stichtingsbestuur heeft in een gesprek met Westerink aangegeven ’tevreden te zijn’. Er zijn momenteel 25 vrijwilligers betrokken bij het beheer van het zwembad. Er zit, mede door gebruik te maken van social media, een stijgende lijn in de verbeterde kaartverkoop.
Waardering voor ex-medewerkers
Na de ‘doorstart’ van De Hoge Vier heeft de gemeente gesprekken gevoerd met twee voormalige zwembadmedewerkers. Wethouder Bert Westerink: “Hierin heeft het gemeentebestuur haar erkentelijkheid en waardering uitgesproken voor de inzet van de medewerkers in voorgaande jaren. Die inzet was professioneel en betrokken, onmisbaar voor de wijze waarop het zwembad heeft gefunctioneerd.” Volgens de wethouder zijn de gesprekken door het personeel gewaardeerd.
Samenwerking met De Beemden
Het bestuur van Stichting zwembad De Hoge Vier wil de huidige samenwerking met zwembad De Beemden nog verder uitbouwen, niet in de laatste plaats vanwege de naderende herindeling.
Cookieinstellingen