Minister Wiebes: ‘NAM heeft niets te zeggen’

Foto: Rijksoverheid.nl

De NAM heeft niets te zeggen over  schadeafhandeling, de versterking van huizen, de visie op Groningen en de hoogte van de gaswinning. Dat heeft minister Eric Wiebes (VVD) van Economische Zaken en Klimaat vanmiddag aan lokale bestuurders verzekerd. Wiebes deed de uitspraken woensdag in Groningen tijdens een bestuurlijk overleg met de provincie en de twaalf aardbevingsgemeenten. Eerder op de middag sprak hij ook met Groninger Gasberaad en de Groninger Bodem Beweging (GBB).
De minister gaat verder dan de tekst in het regeerakkoord. Daar staat dat de NAM ‘op afstand komt te staan’. De minister  zegt dat dit zijn ‘uitleg van het regeerakkoord’ is.

Commissaris van de Koning René Paas is tevreden met de woorden van de minister. “We zijn het eens over de richting, dat is belangrijk.”

Wethouder Bert Westerink van gemeente Winsum nam deel aan de bijeenkomst op het Provinciehuis. WinsumNieuws vroeg hem naar zijn reactie.
Westerink: “De minister heeft zelf om dit overleg gevraagd. Hij heeft te kennen gegeven zich persoonlijk met dit dossier te zullen blijven bemoeien en putte voor zijn benadering uit zijn ervaring als wethouder van Amsterdam. Daar had hij van doen met de onrust over verzakkende huizen als gevolg van de aanleg van de noord-zuidlijn.

We hebben gesproken over het ontwerp voor een resultaatgerichte aanpak. Dit sluit volledig aan bij het initiatief van gedeputeerde Fleur Gräper hierover met de wethouders uit de aardbevingsgemeenten. Afgesproken is dit initiatief te integreren met de lijn vanuit EZ en het overleg nog deze maand een vervolg te geven.
We hebben te maken met een nieuwe bewindsman die voornemens is er geen gras over te laten groeien.”

Cookieinstellingen